Zlatica Gregorová Rôzne

Šalianskej poliklinike svitá na lepšie časy: Verejné obstarávanie je obnovené

Téme šalianskej polikliniky sa venuje už dlhšiu dobu. V súvislosti s plánovanou rekonštrukciou sa opäť pohýnajú ľady.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskej poliklinike svitá na lepšie časy: Verejné obstarávanie je obnovené
Foto: Zlatica Gregorová

Ešte v minulom roku bolo vyhlásené verejné obstarávanie ohľadom rekonštrukčných prác. Následne však bolo zrušené.

Ako nás vtedy informovala vedúca kancelárie riaditeľa Úradu NSK, Helena Psotová a teraz nám to opätovne potvrdila, verejné obstarávanie museli zrušiť. Dôvodom boli pripomienky, ktoré bolo potrebné zapracovať do projektovej dokumentácie. Zistili sme, že v týchto dňoch je opäť zverejnená Výzva na predkladanie ponúk k rekonštrukcii polikliniky.

Opravy, zateplenie i nové bleskozvody

Ako je uvedené vo Výzve na predkladanie ponúk z 3.3. 2017:“Stavebné úpravy sa týkajú výmeny jestvujúcich výplní otvorov za plastové, parapetov a oplechovania okien, zateplenia obvodových stien a strechy, sanácie plochej strechy a oplechovania atiky, obnovy exteriérových povrchových úprav vrátane zateplenia obvodových plášťov stavby, oprava existujúcich odkvapových chodníkov okolo stavby, oprava resp. výmena klampiarskych konštrukcií demontáž a následná spätná montáž oplechovania, odtokov, zvodov, demontáž a následná montáž bleskozvodov podľa zadania, projektov a výkazov výmer, ktoré tvoria súčasť súťažných podkladov.“

Celková predpokladaná suma za rekonštrukciu bude 438 333,00 eur bez DPH.

Termín zapojenia sa do uvedenej výzvy je 29.3. 2017 do 12.00 hod. Vo vynovenej poliklinike by obyvatelia mesta i okolia dostali i kvalitnejšie zdravotnícke služby.

Podľa dnešného vyjadrenia vedúcej kancelárie riaditeľa úradu NSK Heleny Psotovej, koncom marca sa uskutoční zasadnutie NSK. Na predloženie je zaradený i kompletný materiál, týkajúci sa šalianskej polikliniky. S predpokladaným schválením všetkých súvisiacich návrhov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM