Veronika Zeiselová Samospráva

Šalianske kino čaká inovácia: Čítajte, akých noviniek sa dočkáme už vo februári

Novinka, ktorá poteší všetkých priaznivcov moderných technológii, príde vo februári. Šaľania si po novom budú môcť lístky rezervovať online. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Šalianske kino čaká inovácia: Čítajte, akých noviniek sa dočkáme už vo februári
Zdroj: TASR

Šalianske kino, ktoré koncom roka 2012 prešlo digitalizáciou, prichádza opäť s novinkou. Od februára by malo byť možné vstupenky rezervovať online. „S potešením vám oznamujem, že už čoskoro nabehneme na nový pokladničný systém, v ktorom bude zahrnutá online rezervácia vstupeniek,“ napísal na facebookovú stránku Kina DK Šaľa vedúci kina Ivan Backár.

Aj nový web

Spolu s novým pokladničným systémom a online rezerváciou vstupeniek príde aj samostatná webstránka kina. „Novinkou bude aj úplne nová samostatná web stránka kina, ktorá bude od základu zmenená. Verím, že tento upgrade sa ľuďom zapáči a budú ho vo veľkom počte využívať,“ uviedol Backár. Spojazdnenie systému je plánované na február.

Sedačky pamätajú aj staré mamy

Od čias, kedy sa šalianske kino digitalizovalo, zvýšil sa aj počet jeho návštevníkov. Stále sú však takí, ktorých odrádza nepohodlné sedenie. Sedačky v kine sú od jeho počiatku, teda už niečo zažili. „Naozaj sú tvrdé. Do kina v Šali idem maximálne dvakrát za rok, lebo viac môj zadok nezvládne,“ povedal Peter (28). „Možno by si poslanci mali odsedieť jedno-dve zastupiteľstvá v kinosále, aby konečne pochopili, že financie na výmenu sedačiek sú nevyhnutné,“ zavtipkoval Drahoslav (31).

Rozpočet schválený zatiaľ nie je

Ešte v októbri sme sa na výmenu sedačiek pýtali bývalého primátora Martina Alföldiho. „Mesto podalo žiadosť o dotáciu na Audiovizuálny fond. Počkáme na to, či budeme úspešní a podľa toho zaradíme túto investíciu do rozpočtu na rok 2015,“ vysvetlil vtedajší primátor. V návrhu rozpočtu mesta na nastávajúce obdobie sa počíta aj s finančnou injekciou pre Mestské kultúrne stredisko v Šali. O rozpočte budú poslanci diskutovať na prvom tohtoročnom zastupiteľstve 29. januára. „Odhadovaná cena podľa spracovanej projektovej dokumentácie je približne 140 tisíc eur, kde sú zarátané všetky práce potrebné k výmene stoličiek – podlahy, búracie práce, rošty, obloženia stien,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM