Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianske hádzanárky zradilo šťastie: Prehrali v zápase s Michalovčankami

Druhý finálový zápas sa našim dievčatám nevydaril podľa predstáv fanúšikov, môžu to však ešte zvrátiť.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske hádzanárky zradilo šťastie: Prehrali v zápase s Michalovčankami
Zdroj: TASR

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú blízko k zisku jubilejného desiateho titulu majsteriek Slovenska. Obhajkyne titulu vyhrali v nedeľu v druhom finálovom stretnutí play off nad HK Slovan Duslo Šaľa 27:23 a v sérii vedú už 2:0. Titul môžu získať už v piatok 26. mája, keď je na programe tretí zápas v Šali. V sobotu Iuventa uspela v prvom dueli po veľkej dráme až v rozstrele zo siedmich metrov.

Druhý finálový zápas

Druhý finálový duel začali lepšie Michalovčanky. Tie viedli po dvoch góloch Perederijovej a jednom kapitánky Wolingerovej rýchlo 3:0, na čo lavička hosťujúceho tímu okamžite reagovala oddychovým časom. Aj po ňom ale bola aktívnejšia Iuventa, ktorá v dvanástej minúte po presnej strele Habánkovej vyhrávala 7:3. Duslo ale zdvihlo hlavu štyrmi gólmi v rade a v sedemnástej minúte tak bolo vyrovnané 7:7. To zverenky trénera Michala Lukačína nabudilo a vo zvyšných minútach prvého dejstva boli lepším tímom. Svoju prevahu pretavili aj v góly, takže po polčase viedli hostky 13:11.

Duslu vyšiel aj začiatok druhého dejstva. Jeho skóre síce otvorila Dubovcová, Šalianky ale odpovedala dvoma gólmi a viedli tak 15:12. Chlieb zápasu sa lámal v následnom úseku. Michalovčanky totiž zapli na vyššie obrátky, na čo nedokázalo Duslo odpovedať. Iuventu v týchto momentoch výrazne podržala brankárka Medveďová. To pomohlo k tomu, aby sa dostal favorit opäť do vedenia. Keď v 43. minúte dala Dubovcová už na 19:16, zobrala si lavička hosťujúceho tímu oddychový čas. Po ňom Duslo dvakrát skórovalo, no v následnej presilovke jeho hráčky dvakrát inkasovali a definitívne tak stratili nádej na lepší výsledok. Zápas nakoniec skončil 27:23 v prospech michalovskej Iuventy, ktorá tak v sérii vedie 2:0.

Iuventa Michalovce – HK Slovan Duslo Šaľa 27:23 (11:13)

Najviac gólov dali: Tulipánová 9/5, I. Bahýlová 4, Klučková 4/3,Rácková 2, Konigová, Pócsíková 2,M. Ladicsová, Krebsová – Trochtová 1, B.Tisajová, Blehová, Veselková, Bujnochová 1

Rozhodovali: R. Sivák a Haščík

Bilancia vylúčení: 4:2, 7m

Pokutové hody: 2/1 – 9/8

Zápas sledovalo: 600 divákov

Rudolf Petrikovič, asistent trénera Dusla Šaľa: „V oboch zápasoch sme podali výborné výkony, chýbalo nám šťastie. Stavu mohol byť 1:1. Škoda, prehrávame 0:2. Čo sa týka dnešného zápasu, myslím si, že sme boli v prvom polčase lepším tímom. Rozhodol úsek, v ktorom Iuventa otočila a následne doviedla zápas do víťazného konca. Sériu rozhodne nebalíme, chceme sa do Michaloviec vrátiť na piaty zápas.“

Najbližšie sa oba tímy stretnú v sobotu 27.5. 2017 o 10.30 hod. v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM