Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianske divadlo ŠOK pozýva: Príďte sa pozrieť na Adelu Vinczeovú v predstavení

V dnešnej hektickej dobe sa náhlime za svojimi povinnosťami a dobre nám padne na chvíľu vypnúť. Skvelým prostriedkom je divadelné predstavenie.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske divadlo ŠOK pozýva: Príďte sa pozrieť na Adelu Vinczeovú v predstavení
Zdroj: TASR

Manželia Vinczeovci v komédii

Členovia ŠOK – u , teda úspešného šalianskeho divadla, svojmu publiku ponúkajú predstavenie, ktoré rozosmeje. Rafinovaná komédia Odchody vlakov bude tým pravým jarným osviežením pre vašu dušu. Dielo z pera Petra Zelenku,na motívy hry Michaela Frayna si budete môcť vychutnať priamo v Šali. Ako informujú divadelníci, ide o vynaliezavú a invenčnú komédiu pre dvoch hercov, s netradičným spracovaním príbehu, scenára a réžie i hereckým obsadením Adely Vinczeovej a Viktora Vinczeho.

Odchody vlakov

Dej sa bude točiť okolo dvoch hercov. „Odchody vlakov sú príbehom dvoch neúspešných hercov, ktorí sa aj za cenu totálneho kolapsu snažia zachrániť svoje predstavenie, dobrú povesť a zvláštny milenecký vzťah. Počas 90 minút prináša hra množstvo zábavných a krkolomných situácií. Tragikomické konanie oboch hlavných postáv odráža ich túžbu po uznaní a vzájomnej blízkosti na javisku i mimo neho. Komický a zároveň citlivý príbeh nabáda k zamysleniu sa nad rolami, ktoré v živote všetci hráme a často nedokážeme určiť, ktorá z nich je tou pravou,“prezrád­zajú divadelníci.

Deväťdesiatminútové predstavenie si môžete pozrieť v dvoch termínoch a to 29. apríla 2018 a 8. mája 2018 o 19.00 hod. v priestoroch Domu kultúry Šaľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM