Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica vyhlásila verejnú súťaž: Kto sa postará o odpratávanie snehu?

Zimnú údržbu nášho mesta mala na pleciach seredská firma. Na jej adresu sa však často znášala vlna kritiky a tak nastúpi iná.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica vyhlásila verejnú súťaž: Kto sa postará o odpratávanie snehu?
Foto: Zlatica Gregorová

Viaceré práce v blízkosti svojich obydlí si počas zimy vykonávajú aj samotní občania. Čo však nespadá do ich okolia, to má na pleciach samotné mesto, prostredníctvom firmy, ktorá práce vykonáva.

Nový dodávateľ

Ako nás nedávno informoval referent dopravy a technických činností na MsÚ Šaľa, Miroslav Políček, mesto po nespokojnosti s výsledkom prác chcelo vyhlásiť nové Verejné obstarávanie. To sa už aj stalo a ponuka „ZIMNÁ ÚDRŽBA POZEMNÝCH KOMUNIKÁCIÍ, CHODNÍKOV A VEREJNÝCH PRIESTRANSTIEV V MESTE ŠAĽA, MESTSKEJ ČASTI VEČA, OSADY HETMÉŇ A KILÍČ" je už prostredníctvom Úradu pre verejné obstarávanie zverejnená. Záujemcovia svoju cenovú ponuku môžu MsÚ v Šali doručiť najneskôr do 29. januára 2018.

Náplň zimnej údržby v Šali bude spočívať „v strojnom aj ručnom odstraňovaní snehu z ulíc, miestnych komunikácií, chodníkov, autobusových zastávok a verejných priestranstiev, posýpanie miestnych komunikácií a chodníkov soľou, pieskom, drvinou alebo iným materiálom (množstvo posypového materiálu na 1 m2 v súlade s príslušnou STN), pričom posypový materiál ako aj jeho skladovanie zabezpečí uchádzač,“ uvádza zákazka.

Trojročný kontrakt

Šalianska radnica požaduje, aby si pracovníci firmy, ktorá bude práce zastrešovať, aj sami nachystali a naložili posyp do mechanizmov. Samozrejmosťou by mala byť 24 hodinová pohotovosť v prípade okamžitej potreby. Víťazná firma bude mať v svojom portfóliu starostlivosť o takmer 44 kilometrov dlhé miestne komunikácie plus pribl. 30 kilometrov chodníkov s trojmetrovou šírkou.

Na kvalitnú zimnú údržbu je, podľa zverejnených informácií, potrebných minimálne 14 mechanizmov, ktoré poslúžia na odhŕňanie snehu, posyp aj nakladanie a odvoz. Spomedzi uchádzačov sa vyhodnotí ponuka s najnižšou predloženou cenou. Víťazná firma sa bude o zimnú údržbu nášho mesta starať najbližšie tri roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM