Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica sa pustí do vnútroblokov: Večanom vznikne príjemné miesto

Jedným z tohtoročných cieľov mesta je revitalizácia na Cintorínskej a Slnečnej ulici. Radnici už na projekt priklepli nenávratný finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica sa pustí do vnútroblokov: Večanom vznikne príjemné miesto
Foto: Zlatica Gregorová

O dotácie sa postaralo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Celkové oprávnené náklady projektu boli schválené vo výške 519 905, 86 eur. Nenávratný finančný príspevok predstavuje sumu 493 910, 57 eur. Mesto sa na financovaní bude podieľať čiastkou 25 995, 29 eur.

Verejné obstarávanie

Uvedené fakty prispeli k tomu, že radnica v týchto dňoch vyhlásila Verejné obstarávanie k projektu Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa. Hlavným cieľom projektu je renovácia častí večianskeho sídliska aj s doplnením množstva zelene. Predpokladaná suma, ktorú mesto plánuje investovať je 413 058,22 eur bez DPH.

Bezbariérový prístup

Ako informuje Úrad pre verejné obstarávanie, „realizáciou projektu bude zabezpečená obnova zelene formou rekultivácie zatrávnených plôch, zakladaním nových trávnikov výsevom alebo hydroosevom na plochách dotknutých výstavbou navrhovaných prvkov v prostredí, výsadbou novej stromovej zelene, okresných živých plotov, kríkov a tráv. Súčasťou revitalizácie je aj obnova viacúčelového ihriska pre rôzne pohybové aktivity detí, obnova detského ihriska s vybudovaním bezbariérového prístupu a inštaláciou nových herných prvkov, obnova viacúčelovej asfaltovej plochy na ihrisko s fitness prvkami a hernými prvkami, rekonštrukcia verejného osvetlenia v medziblokových častiach sídliska v rozsahu projektovej dokumentácie."

Stromy ah kríky

Obyvatelia tejto mestskej časti majú na čo tešiť. Okrem toho, že tu deti, mládež aj starší nájdu spôsob, ako príjemne tráviť voľné chvíle, obklopovať ich bude aj množstvo rastlín, stromov aj kríkov. Podľa projektovej dokumentácie tu budú vysadené aj trvalky, rôzne trávy a živé ploty, ako napr.: Perovec psiarkovitý, Metlica trstnatá, Tavolník sivý „Grefsheim,–Cyprusovec leylandský , -Vavrínovec lekársky "Novita“ a o dodávku kyslíka sa postarajú listnáče a ihličnáče – lipa, vŕba, borovica i javor červený. Priestor medzi drevinami vyplní mulčovina spolu s dekoračným kamenivom.

Adresujte ponuky

Svoje ponuky môžu záujemcovia smerovať Mestskému úradu Šaľa najneskôr do 23. mája 2018 do 10.00 hod. V ten istý deň od 13.00 hod. prebehne aj otváranie ponúk..Uskutoční sa v priestoroch Mestského domu kultúry Šaľa SNP č. 16, 927 01 Šaľa, vchod B 2. poschodie, zasadačka č.d. 212.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM