Veronika Zeiselová Samospráva

Šalianska radnica hľadá len jedného nového pracovníka: Na akú pozíciu sa môžete hlásiť

Kým v iných samosprávach akoby sa vrece s novými pracovnými ponukami roztrhlo, v Šali je to inak. S novým vedením na mestskom úrade neprišli v rámci organizačnej štruktúry zásadné zmeny. V Šali prijímajú iba jedného nového pracovníka.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica hľadá len jedného nového pracovníka: Na akú pozíciu sa môžete hlásiť
Zdroj: TASR

Mesto Šaľa vyhlásilo výberové konanie na obsadenie pozície asistent terénneho sociálneho pracovníka. Výberové konanie sa uskutoční 16. marca 2015. Záujemcovia o pracovnú pozíciu môžu písomnú žiadosť o prijatie do zamestnania osobne doručiť alebo poštou zaslať na adresu mestského úradu. Uzávierka na predkladanie žiadostí o prijatie do zamestnania je 6. marec 2015.

Čo musí uchádzač splniť?

Kvalifikačné predpoklady na uchádzača o túto pracovnú pozíciu sú ukončené neúplné stredoškolské vzdelanie resp. nižšie stredné odborné vzdelanie. Ďalej sa požadujú pracovné skúsenosti, prax v oblasti terénnej sociálnej práce, prípadne práce v komunitách ohrozených alebo postihnutých sociálnym vylúčením (zohľadňuje sa napríklad dĺžka praxe, druh vykonávanej práce a dosiahnuté výsledky a podobne), znalosť jazyka cieľovej skupiny (rómsky, maďarský a podobne), znalosť cieľovej skupiny (pobyt v nej a podobne), predchádzajúca skúsenosť z vykonávania aktivít v cieľovej skupine (započítava sa aj účasť na organizovaní aktivačných prác, účasť na dobrovoľníckej alebo misijnej činnosti, komunitné aktivity a podobne).

Čo robí asistent terénneho sociálneho pracovníka?

Asistuje terénnemu sociálnemu pracovníkovi pri výkone jeho povinností. Podľa pokynov TSP vykonáva odborne nenáročné úkony: pomáha klientom pri vyplňovaní tlačív, sprevádza klienta do jednotlivých inštitúcií, pripravuje stretnutia s rodinami klientov, sprostredkúva kultúrny kontext vylúčenej komunity, pomáha klientom tlmočením (z rómskeho, maďarského jazyka…) v komunikácii s TSP a inými inštitúciami.

Zdroj: Mesto Šaľa Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM