Peter Štrbo Iné športy

Šalianska mládež rozstrieľala Holíč

Národná strelecká liga mládeže, ktorá sa konala v Holíči sa skončila veľkým triumfom šalianskych streleckých mládežníckych nádejí.

Krajský strelecký zväz Trnava v spolupráci s ŠSK Beta Holíč usporiadal dvojdňovú NSLM, kde štartovali strelci z 11 streleckých klubov, medzi ktorými nechýbali ani strelci z nášho regiónu, pretekári ŠSK Šaľa a SK Svätý Peter. Vynikajúco si viedli najmä strelci Športového strediska na ZŠ Hollého v Šali (Martin Sedlák, Miroslav Lipovský, Stanislav Babala, Timea Tkáčová, Klaudia Kolarovská, Omar Döme, Róbert Tóth, Denisa Reháková,…), ktorí získali desať zlatých, päť strieborných, štyri bronzové a taktiež niektoré bodované umiestnenia. Strelci ZŠ Sv. Peter (David Jánosvalfi, Michaela Mazanová,…), skončili v dvoch prípadoch štvrtí, tesne za medailovým umiestnením.

ŠSK Šaľa a SK Sv. Peter v pištoľových disciplínách neštartovali a sústredili sa iba na puškové disciplíny, kde sa im nadmieru darilo.

O desať prvých miest sa zaslúžili:

Omar Döme – 3 x Stanislav Babala – 2 x po jednom prvenstve vybojovali: Klaudia Kolarovská, Martin Sedlák a Timea Tkáčová. Dva razy boli na prvom mieste aj: družstvo (Babala, Sedlák, Lipovský) a družstvo (Kolarovská, Döme, Tkáčová)

Päť strieborných umiestnenia získali:

Tkáčová – 2 x
Lipovský – 2 x družstvo (Tkáčová, Babala, Reháková).

O štyri tretie miesta v jednotlivých disciplínách sa postarali:

Sedlák – 2 x Babala a družstvo (Lipovský, Kolarovská, Sedlák)

V priebehu dvojdňového streleckého zápolenia bolo dosiahnutých niekoľko výborných výkonov, z ktorých vynikla disciplína VzPu ISSF 40 chlacov do 14 rokov, kde iba 12 – ročný Stanislav Babala vyrovnal slovenský rekord a tým aj a strelecké maximum, ako aj výsledky oboch jeho kolegov z družstva Sedláka a Lipovského.

K svetlým javom NSLM však patrili aj výkony ďalších šalianskych strelcov: Omar Döme (vyhral tri disciplíny), Klaudia Kolarovská a Timea Tkáčová, ako aj Helešicovej (Holíč) a Mizerovej (Vištuk). Šalianski strelci sa stali najúspešnejším streleckým klubom NSLM, pred Holíčom (6 prvenstiev) a ŠKP Jarovce (4 prvé miesta).

Foto: časť výpravy šalianskych strelcov zľava: Sedlák, Babala, Tkáčová a Döme s pohármi, ktoré si v Holíči v priebehu dvoch dní vybojovali.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM