Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianska knižnica funguje vyše deväťdesiat rokov: Pribudlo jej mnoho prírastkov

O množstvo titulov v našom knižnom stánku sa starajú jej pracovníčky. Denne sa venujú deťom, dospelým, či dôchodcom.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska knižnica funguje vyše deväťdesiat rokov: Pribudlo jej mnoho prírastkov
Foto: Zlatica Gregorová

Či už sú knihy určené pre študijné alebo relaxačné účely, každá má svoje prírastkové číslo a i vďaka elektronickému systému dnes nie je ťažké ju v regáli vyhľadať. Ak práve nemáte čas a viete sa pohybovať svetom internetu, zistíte si v Online katalógu, či je vaša kniha v knižnici a môžete si ju požičať. Nájdete tu aj Abecedné prezeranie rôznych žánrov, ako napr. Krásna literatúra pre deti, či dospelých, Náučná literatúra i Špeciálne dokumenty. Ak zájdete do online Abecedného zoznamu, viete si vyhľadať knihu podľa názvu, autora alebo aj nejakého kľúčového slova, čo s knižným dielom súvisí.

353 nových titulov

Ak knižnicu v centre mesta navštívite, doľahne na vás to pravé čitateľské opojenie. Nezameniteľná vôňa tlače a papiera. V tomto roku do evidencie Knižnice Jána Johanidesa v Šali pribudlo 353 noviniek. Ako informuje knižnica, z verejných zdrojov ich podporil Fond na podporu umenia.

Do mesiaca

Výpožičná doba knihy je jeden mesiac. Dá sa však predĺžiť pri osobnej návšteve knižnice, či telefonicky alebo emailom. Knihy si môžu vyberať výhradne držitelia čitateľského preukazu. Deti do 15 rokov za neho zaplatia 2 – eurový poplatok, dospelí platia 4€.

Pracovníčky knižnice organizujú počas roka kultúrne podujatia, koncerty aj besedy. Pokojne sa niektorých môžete zúčastniť aj vy. Sú určené pre verejnosť. Aktuálne sú však tieto priestory zatvorené, šalianska knižnica vám bude k dispozícii znova od 3. januára 2018.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM