Zlatica Gregorová Hádzaná

Šaľanky podľahli súperkám: Michalovce ich zbavili ďalších bodov

Víkend patril okrem iného i ženskej hádzanej. Doma, v Šali sa stretlo naše družstvo s východniarkami z Michaloviec.

Ilustračný obrázok k článku Šaľanky podľahli súperkám: Michalovce ich zbavili ďalších bodov
Zdroj: Milan Pospiš

Vzájomný zápas sa skončil pozitívnejšie na strane hosťujúcich hráčok. Napriek snahe domácich hráčok, zdolať Iuventu Michalovce sa ich úsilie zo začiatku ukazovalo ako kontraproduktívne. I keď sa skončení zápasu na tvárach trénera Michala Lukačína, hráčok i fanúšikov inak úspešnej šalianskej hádzanej usadil smútok a sklamanie, hráčky bojovali zo všetkých síl.

Pred koncom polčasu sa zadarilo domácej Rackovej, ktorá zvýšila na 12:13. Začiatkom druhého polčasu vyrovnala Bujnochová, pričom opäť skórovali Michalovčanky zásluhou Rebičovej a Nagyovej. Na to sa však opäť vzchopilo domáce ženstvo a hráčka Tulipánová upravila vývoj zápasu na 17:18. Hráčky Šale sa do poslednej chvíle nevzdávali, ale hosťujúce hráčky už boli nad ich sily. Tie iste nasmerujú do najbližších stretnutí.

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 24:27 (12:13)

„Po katastrofálnom vstupe sa prvá trafila do siete hostiek Bahýlová, keď sa k nej pridali Pócsiková s Tulipánovou (3:5)  „prebralo“ sa zo šoku aj obecenstvo. Napriek tomu, že domáca defenzíva na čele s výbornou brankárkou Krebs dokázala udržať počas zápasu na uzde kanonierku Iuventy legionárku  Perederyj, ktorá bola  so 101 gólmi štvrtou najlepšou strelkyňou WHIL, zastúpila ju však  Habánková, ktorá sa nakoniec s desiatimi strelenými gólmi stala aj najlepšou strelkyňou duelu (poznámka: dovtedy za 21 zápasov strelila iba 54 gólov). Domácim sa podarilo v 11. minúte Trochtovou znížiť na 5:6, ale hostky boli neustále vo vedení o 1 – 2 góly,“ informuje klubový web

Najviac gólov dali: Tulipánová 8/1, Rácková 5, Pócsíková a Bahylová po 3

Rozhodovali: Haščík, Sivák, 7 m

Pokutové hody: 5/1 – 5/4

Bilancia vylúčení: 4:5

Zápas sledovalo 1000 divákov

Najbližšie šalianske dievčatá vycestujú do Prešova. Odohrajú zápas s Bemaco Prešov – HK Slovan Duslo Šaľa 01.04.2017 o 18:0­0 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM