Zlatica Gregorová Iné športy

Šaľanka uspela v atletike: S kolegyňami prekonali rekord

Uplynulý víkend sa v talianskom Grossete konal atletický šampionát v kategórii junioriek – Majstrovstvá Európy. Slovenky zabojovali.

Ilustračný obrázok k článku Šaľanka uspela v atletike: S kolegyňami prekonali rekord
Zdroj: TASR

Športové podujatie sa konalo 20.- 23. júla 2017. Slovenská dievčenská štvorica, medzi ktorú patrí aj rodáčka zo Šale, Simona Takácsová, dosiahla úspešnú ôsmu priečku.

„Slovenská štafeta dievčat na 4× 400 m skončila na ôsmom mieste vo finále tejto štafety na 24. juniorských majstrovstvách Európy v atletike v ta­lianskom Grossete (20. – 23. júla). Slovenky v zostave Emma Zapletalová, Gabriela Gajanová, Simona Takácsová, Mária Šimlovičová síce skončili vo finále posledné, ale časom 3:44,46 min opäť vylepšili národný rekord v tejto vekovej kategórii. Predtým sa im to podarilo aj v rozbehu (3:44,74),“ informuje Slovenský atletický zväz na svojej webovej stránke.

Zlato pre Ukrajinu

Zlato si vybojovali Ukrajinky, naše dievčatá skončili v štafete na 4 × 400 metrov na ôsmej priečke. Slovenské farby reprezentovali športovkyne Zapletalová, Takácsová, Gajanová a Šimlovičová.

Celkové poradie:

  • 1. Ukrajina 3:32.82
  • 2. Nemecko
  • 3. Veľká Británia
  • 4. Poľsko
  • 5. Francúzsko
  • 6. Taliansko
  • 7. Fínsko
  • 8. Slovensko 3:44.46

Preteká za Nitru

Svojim výsledkom prekonali slovenský juniorský rekord. Devätnásťročná Simona Takácsová preteká za ŠK ŠOG Nitra a aktuálne je zverenkyňou trénerov Martina Illéša a Jaroslava Brodániho. Špecializuje sa na beh na 100 prekážky. Spolu s ďalšími troma atlétkami vzorne prezentovali svoju krajinu a posunuli pomyselnú latku vyššie a to i prekonaným rekordom. Vďaka trpezlivosti a úsiliu sa iste Šaľanke Simone a jej kolegyniam opäť podarí zvíťaziť na ďalších športových podujatiach a dosiahnuť tak svoje ďalšie vysnívané méty. Srdečne gratulujeme a držíme palce!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM