Zlatica Gregorová Hádzaná

Šaľania v Holandsku neuspeli: Zabojujú v odvetnom zápase?

Počas uplynulého víkendu sa hádzanárske mužstvo HKM Šaľa vybralo za víťazstvom do Holandska.Šalianskej hádzanej sa však cez víkend nedarilo.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania v Holandsku neuspeli: Zabojujú v odvetnom zápase?
Zdroj: TASR

S hráčmi JMS Hurry-Up (Hol.)  odohrali 1. zápas štvrťfinále Challenge Cup. Šaľania si napokon víťazstvo neodniesli.

Hráči z HKM Šaľa odohrali zápas s holandským tímom JMS Hurry – UP. Ten sa skončil štvorgólovým rozdielom v neprospech šalianskeho družstva. Odvetu si zahrajú hneď začiatkom apríla, 1.4. 2017. Ak postúpia, čaká ich A.C. Doukas a portugalský Sporting CP Lisabon.

Prvý polčas mal vyrovnaný priebeh, oba tímy sa striedali v tesnom vedení. V 12. minúte najskôr Michniewicz premenil sedmičku na 6:5 a o chvíľu neskôr mohol Šaľu z r­ovnakej pozície dostať do dvojgólového náskoku, ale brankár jeho pokus zlikvidoval. Hostia v závere prvej časti viedli sľubne 12:10, ešte do polčasovej sirény ale súper vyrovnal. Po zmene strán držala Šaľa krok iba do 33. minúty (14:14), potom domáci zlepšili obranu a postupne získavali náskok. Gólovú šnúru domácich zastavil až v 39. minúte z rýchleho brejku Polakovič, ktorý znížil na 16:18, no potom hráči Hurry-Up zaznamenali päť presných zásahov v sérii a štvrťhodinu pred koncom viedli už 23:16. Kouč hostí Kolesár reagoval oddychovým časom a jeho zverenci ešte dokázali skresať manko. Dudáš v 56. minúte znížil na 23:27 a Krok v poslednej upravil na konečných 24:28.

JMS Hurry-Up – HKM Šaľa 28:24 (12:12)

Najviac gólov dali: Falke 8, Suelmann 7, Trainavičius 6 – Šulc 7, Dudáš, Krok a Melnyk po 3

Rozhodovali: Argyridis, Mouttas

Bilancia vylúčení: 3:1, 7m

Pokutové hody: 2/1 – 4/1

Zápas sledovalo 1400 divákov

Najbližšie stretnutie HKM Šaľa sa bude konať už v stredu 29.3. 2017 o 18.00 hod. medzi Sporta Hlohovec – HKM Šaľa v siedmom kole nadstavby v Hlohovci.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM