Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľania sa môžu tešiť: Plochu na Bernolákovej už upravujú

Šport je v našom meste veľmi obľúbený. Svedčia o tom mnohé ihriská, kde sa deti, mládež i dospelí môžu realizovať.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania sa môžu tešiť: Plochu na Bernolákovej už upravujú
Zdroj: TASR

K jeho podpore niekedy netreba tak veľa. Pomôcť dokážu aj samotní obyvatelia, či mesto. Práve to teraz začalo s úpravou betónovej plochy.

Celoročné využitie

Základná škola na Bernolákovej ulici vo Veči takýmto športoviskom disponuje. Navštevujú ho obyvatelia mesta počas celého roka. Na jar a v lete plochu využívajú na loptové, či iné hry a je obľúbeným miestom šalianskych hokejbalistov. V zimných mesiacoch sa zasa mení na otvorený mini štadión s ľadovým povrchom. Vtedy sa tu premávajú najmä korčuliari. Každý z nich potrebuje pre svoju bezpečnosť a radosť z pohybu hladký povrch ihriska.

Športovým nadšencom

A práve hokejbalisti požiadali poslanca Mestského zastupiteľstva v Šali, Petra Jaroša, či by im v tom mesto nepomohlo. „Hokejbalisti prišli v minulom roku aj na rokovanie výboru mestskej časti Veča a upozornili na zlý stav ihriska. Betónovú plochu bol nedávno osobne pozrieť aj primátor mesta Jozef Belický. Starý popraskaný povrch, ktorý sa počas zimných mesiacov mení na klzisko, sa stane minulosťou. Nadšenci športu sa môžu tešiť na novučičký asfaltový povrch. Prípravné práce na vynovení sa začali vo štvrtok, plochu natreli penetračným náterom,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Ako ďalej Erika Kollerová dodala, asfalt na plochu pribudne počas najbližšej soboty. O návštevy osvetleného športoviska tak počas blížiacej sa zimy iste nebude núdza.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM