Veronika Zeiselová Samospráva

Šaľania sa konečne dočkajú: Chodník na moste cez rieku Váh budú čoskoro opravovať!

To, čo mnohí považovali za nemožné, sa vraj čoskoro stane skutočnosťou. Generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest prisľúbil čo najrýchlejšie opatrenia, aby sa chodník s bublinami zrekonštruoval.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania sa konečne dočkajú: Chodník na moste cez rieku Váh budú čoskoro opravovať!
Zdroj: TASR

Ešte na jeseň minulého roku sme robili prieskum medzi Šaľanmi a pýtali sa kompetentných v Slovenskej správe ciest, či a kedy plánujú rekonštrukciu chodníkov na moste. Vtedy nám odpovedali, že niečo podobné nezvažujú. Po zmene, ktorá nastala v novembri po komunálnych voľbách, ide všetko, zdá sa, trošku ľahšie…

Problémom aj hrdzavé zábradlie a zvodidlo

Šaliansky „bublinkový most“ cez rieku Váh by mal byť čoskoro minulosťou. Slovenská správa ciest urobí podľa slov jej generálneho riaditeľa Romana Žemberu čo najrýchlejšie opatrenia na to, aby sa chodník s bublinami v asfalte, po ktorom majú chodci problém prejsť, zrekonštruoval. Na hrdzavé zábradlie i zvodidlo, rozbitú dilatáciu a chodník s bublinami v asfalte upozornil Žemberu na spoločnom rokovaní primátor Šale Jozef Belický.

Hľadajú vhodné riešenie

„Liaty asfalt je nešťastné riešenie na moste nad vodou, no nie je možné tam aplikovať z dôvodu váhy ani zámkovú dlažbu. Slovenská správa ciest v súčasnosti overuje možnosť chemických prísad pri hľadaní vhodného riešenia,“ skonštatoval Žembera. Ak sa nenájde iné riešenie ako liaty asfalt, bude nevyhnutné chodník kompletne vybúrať, znovu odizolovať a aplikovať liaty asfalt. Náter mostnej konštrukcie, oprava dilatácie i chodníka by mali byť zrealizované ešte v tomto roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM