Zlatica Gregorová Hádzaná

Šaľania prehrali druhý zápas: Prešovčania mali navrch

Počas posledného víkendu odohrali obaja aktéri ďalší zápas finálového kola.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania prehrali druhý zápas: Prešovčania mali navrch
Zdroj: TASR

Po druhom zápase je vo vedúcej pozícii mužstvo Prešova. Po dvoch vzájomných zápasoch bude nasledovať tretí. Ten sa uskutoční už v túto stredu 24. mája 2017 o 18.00 hod. na pôde hosťujúceho Prešova.

Šaľa v snahe vyrovnať stav série odštartovala nebojácne. V 4. minúte po presnom zásahu Meľnyka viedla 3:1. Favorizovaní hostia postupne vyrovnali hru a na konci úvodnej desaťminútovky sa vďaka strelecky disponovanému Hrstkovi prvýkrát dostali do vedenia (4:5). Tatran si potom udržiaval náskok, no záver prvej časti vyznel pre Šaľu a Michniewicz ju poslal do tesného polčasového vedenia 15:14. Ešte v 36. minúte domáci výrazne živili šance na víťazstvo, keď viedli sľubne o štyri góly 20:16. Potom už ale na palubovke dominovali Prešovčania na čele s najlepšie strieľajúcim Čípom. V 47. minúte hostia po góle Peskova vymazali manko (23:23) a v záverečnej desaťminútovke otočili priebeh vo svoj prospech.

2. finále slovenskej extraligy:

HKM Šaľa - Tatran Prešov 27:30 (15:14)

Najviac gólov dali: Michniewicz 7/3, Guzy 6/2, Šulc 4, Krokavec, Dudáš 4

Rozhodovali: Brunovský, Baďura

Bilancia vylúčení: 3:1, 7m

Pokutové hody: 5/5 – 3/1

Zápas sledovalo 1000 divákov

Ako sa po zápase vyjadril hráč Vladimír Guzy, spojka HKM Šaľa: „Keď sme viedli, prišli z našej strany zasa chyby z neskúsenosti. Nepremenili sme šance, súper vyrovnal skóre, dostal sa do laufu a to sa potom nedalo zastaviť. Škoda tohto zápasu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM