Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľania navštívili Oroszlány: Priviezli si aj striebro zo súťaže

Maďarské mesto je už dlhé roky družobným partnerom Šale. Vzájomná spolupráca bola podpísaná v roku 1993 a utužujú ju dodnes.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania navštívili  Oroszlány: Priviezli si aj striebro zo súťaže
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem maďarského mesta, s ktorými Šaľa spolupracuje, je to i Kuhmo vo Fínsku,Telč v Českej republike, Konskie v Poľsku, Mogiľov – Podoľskij, nachádzajúci sa na Ukrajine.

Dlhoročná spolupráca

Šaľa i Oroszlány sa svoju spoluprácu snažia obohacovať v politike, samospráve, ale aj v kultúre, či návštevou rôznych podujatí v oboch mestách. Práve nedávno boli do Maďarska pozvaní zástupcovia zo Šale na oslavu 30. výročia slovenského Pamiatkového domu. Do maďarského mesta vycestoval šaliansky harmonikár Gabriel Slávik spolu so seniormi z Trnovca nad Váhom a ďalšími.

Veselý kolkársky turnaj

Ako uviedla hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová na mestskom webe, sala.sk, „deň pred oslavami, 13. októbra zorganizovalo OZ Oroszlány Barátainak köre (Okruh priateľov Orosláňu) netradičný kolkársky turnaj. Zahádzať si prišli aj seniori z JDS Trnovec nad Váhom, pod vedením Šalanky Mariky Hrabovskej. Do svojho tímu však potrebovali posilu. Na pomoc si preto privolali ďalších pánov zo Šale – náčelníka mestskej polície Petra Krokavca s ďalšími dvoma príslušníkmi a mestského poslanca a predsedu OZ Šaľa tvoje mesto Róberta Andrášiho.“

Návšteva v družobnom meste splnila svoj účel. Zástupcovia Šale tak opäť utužili cezhraničnú spoluprácu a ako bonus si súťažiaci kolkári priviezli domov striebornú medailu za účasť vo veselom turnaji.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM