Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľania môžu skrášliť svoje okolie: Na projekty mesto pripravilo 5000 eur

Práve teraz je ten správny čas, porozmýšľať nad zaujímavým vylepšením svojho okolia. Zapojiť sa môžete do konca mája tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania môžu skrášliť svoje okolie: Na projekty mesto pripravilo 5000 eur
Foto: Zlatica Gregorová

Práve teraz je ten správny čas, porozmýšľať nad zaujímavým projektom. Mesto Šaľa uverejnilo Výzvu na ich predkladanie v rámci schválených finančných prostriedkov na Participatívny rozpočet na rok 2017. Zapojiť sa môžete do konca mája tohto roka.

Odsúhlasili 5000 eur

Na tento rok poslanci odsúhlasili 5000 eur úspešným projektom, ktoré si vypracujú samotní obyvatelia mesta. Participatívny rozpočet je súčasťou programu Prostredie pre život. Nemali by to byť projekty časovo ani finančne náročné. Teda také, aby sa dali jednoduchou formou, bez zbytočných prieťahov a v čo najkratšom čase zrealizovať.

Ako sa uvádza vo Výzve, zverejnenej na webe mesta, sala.sk: „Proces realizácie participatívneho rozpočtu prebieha tak, že skupiny obyvateľov (nie Občianske združenia), alebo aj jednotlivci navrhnú projekty, ktoré by si želali realizovať s cieľom skrášlenia a zlepšenia podmienok  života v meste Šaľa. Sú to práve obyvatelia, ktorí navrhnú a spracujú projekt, pričom mestský úrad im bude nápomocný ako odborný poradca v tom, že vyhodnotí lokalitu v zmysle majetkových vzťahov, vhodnosť výberu lokality, reálnosť rozpočtu.  Investícia by mala byť zameraná na rozvoj a skrášlenie mesta.“

Je predpoklad, že projekty, ktoré nebudú úspešné v tomto roku, budú mať možnosť uspieť v ďalších programoch, ktoré v budúcnosti poskytne Mesto Šaľa.

Podmienky na predloženie projektu

Ak sa chcete zapojiť do tohtoročnej výzvy, musíte svoj projekt predložiť v písomnej forme so všetkými náležitosťami ako: meno a adresa a telefonické kontaktné údaje na navrhovateľa projektu, popis projektu s vizualizáciou, ako i plánovaný rozpočet. Prihlásené projekty posúdi komisia, na to určená a vymenovaná primátorom mesta Šaľa, Jozefom Belickým. Tie víťazné sa budú realizovať v druhom polroku tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM