Zlatica Gregorová Hádzaná

Šaľania hrali finále s Prešovom: Naši hádzanári sú na striebornej priečke

Hádzanári Tatrana Prešov zdolali HKM Šaľa 34:25 a stali sa majstrami Slovenska. Hráči HKM Šaľa obsadili pekné druhé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Šaľania hrali finále s Prešovom: Naši hádzanári sú na striebornej priečke
Zdroj: TASR

Prešovčania chceli sériu ukončiť a od prvých minút si udržiavali tesný náskok. Veľkú zásluhu mal na tom brankár Čupryna, ktorý už v prvom polčase predviedol viacero kvalitných zákrokov. Do 13. minúty sa hosťom darilo doťahovať náskok Tatrana, no za stavu 5:5 domáci sériou štyroch gólov odskočili súperovi. Z náskoku 9:5 Prešovčania ťažili až do konca prvého dejstva. 

      

Tretí zápas finále slovenskej extraligy

      

Domáci hádzanári v druhom dejstve úspešne čelili šalianskej snahe o vyrovnanie. V 35. minúte síce Mažár znížil na rozdiel dvoch gólov (18:16), ale od tohto momentu už gólový rozdiel narastal len v prospech Tatrana. Prešovčania postupne navyšovali svoj náskok a v 50. minúte bolo po góle Hrstku manko hostí už desaťgólové – 30:20. V závere zápasu už domáci nedovolili súperovi zápas výrazne zdramatizovať a finálovú sériu ukončili v najkratšom možnom čase.

      

Tatran Prešov – HKM Šaľa 34:25 (16:13)

     Najviac gólov dali: Šulc 6, Mažár 5, Szapu, Polakovič 4, Repáň, Fabian – Melnyk, Guzy 4

Rozhodovali: Rudinský, Mandák

Bilancia vylúčení: 2:2 m

Pokutové hody: 3/2 – 9/8

František Šulc, spojka Šale: „Myslím si, že sme sériu zvládli veľmi dobre. Dlho sme sa držali a v prvých dvoch zápasoch Prešovčania rozhodli až v záveroch. My sme náš cieľ splnili. Dokázali sme maximum, ktorým je druhé miesto.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM