Veronika Zeiselová Šport

Šaľan Erik Varga (38) majstrom sveta v trape: Reprezentovať nás bude aj na olympiáde!

Známy strelec a rodák zo Šale Erik Varga triumfoval počas majstrovstiev sveta v španielskej Grenade. Zabezpečil si tak miestenku na Olympijské hry v Rio de Janeiro!

Ilustračný obrázok k článku Šaľan Erik Varga (38) majstrom sveta v trape: Reprezentovať nás bude aj na olympiáde!
Zdroj: TASR

Erik Varga pochádza zo Šale a je slovenských reprezentantom v streľbe. Triumfoval na pretekoch na 51. Svetovom šampionáte v streľbe zo všetkých zbraní v Grenade. Po prvý raz si vybojoval zlatú medailu z majstrovstiev sveta. Zverenec trénera Branislava Slamku si tak vybojoval miesto na Olympijských hrách 2016 v Brazílii.

Majster Európy z Belehradu 2011 vo finále zdolal Brita Edwarda Linga, keď po remíze 12:12 v hlavnej časti triumfoval v rozstrele 5:4. V dramatickom finálovom rozstrele bol po dvoch sériách stav 4:4. Vyrovnaný súboj pokračoval aj v ďalšom priebehu, Varga i Ling minuli raz v štvrtej sérii a po 15 výstreloch tak bolo skóre 12:12. Nasledoval k.o. rozstrel, v ktorom mal pevnejšie nervy Varga. Ten bol najlepší už počas kvalifikácie, keď vyhral s nástrelom 124 bodov. Najlepšiu mušku mal aj vo finále šesťčlenných skupín, keď ako jediný trafil všetkých 15 pokusov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM