Rastislav Búgel Krimi

Šaľan (24) skončil v rukách polície: Obvinili ho z piatich prípadov vlámaní do domov

Šalianski kriminalisti zadržali mladého muža, ktorý má podľa ich slov na svedomí vlámania do bytov.

Ilustračný obrázok k článku Šaľan (24) skončil v rukách polície: Obvinili ho z piatich prípadov vlámaní do domov
7
Galéria

Z piatich prípadov vlámaní do rodinných  domov bol vyšetrovateľom PZ obvinený 24 ročný Vladimír zo Šale. „Ten sa v priebehu mesiaca apríl t.r. vlámal napríklad aj do rodinného domu na Gagarinovej ulici. Preskočil oplotenie rodinného domu a dostal sa do letnej kuchyne. Tu našiel karbobrúsku aj predlžovačku, pomocou ktorých sa snažil vyrezať zámok na plastových dverách. Keď sa mu to nepodarilo vypáčil okno, vnikol dnu a podarilo sa mu ukoristiť finančnú hotovosť,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Polícia pokračuje v opise ďalších udalostí. „V dennej dobe sa vlámal aj do rodinného domu na Dlhoveskej ulici v Šali. Vypáčil drevené vchodové dvere na garáži a dostal sa tak do domu. Majiteľke vznikla krádežou rôznych šperkov škoda za viac ako tisíc eur,“ informuje Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Policajná hovorkyňa Renáta Čuháková opisuje ďalší prípad: „V noci zase šarapatil tento zlodej na Hlbokej a Jánošíkovej ulici. V dome na Hlbokej sa dokonca v čase jeho návštevy nachádzala aj domáca pani, ktorá spala vo vedľajšej miestnosti. Na Jánošíkovej ulici ho prichytila domáca pani pri čine. Stihol jej však ukradnúť peňaženku z kabelky na vešiaku.“

Ako informovala polícia, na obvineného muža spracoval vyšetrovateľ podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie. „Za trestné činy porušovania domovej slobody a krádeže, hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ informuje Renáta Čuháková, nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

Šaľan (24) skončil v rukách polície: Obvinili ho z piatich prípadov vlámaní do d
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM