Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa vyzýva na predkladanie žiadostí: Pomôžu kultúrnej oblasti

Radnica prispeje financiami dobrým projektom. Chcete vydať knihu, či budete organizovať kultúrne podujatie?

Ilustračný obrázok k článku Šaľa vyzýva na predkladanie žiadostí: Pomôžu kultúrnej oblasti
Foto: Zlatica Gregorová

Potrebné je vypracovať dobrý projekt a zapojiť sa s ním do výzvy. Hlavným cieľom rozdelenia mestských dotácií je Podpora aktivít zameraných na uchovávanie, rozvíjanie, prezentáciu duchovných a kultúrnych hodnôt, kultúrneho dedičstva a tradícií regiónu a mesta Šaľa. Bude odovzdaná formou Nenávratného finančného príspevku. Ten v tomto roku predstavuje celkovo sumu 10-tisíc eur.

Dajú aj podnikateľom

Dotáciu z rozpočtu mesta Šaľa na rok 2018 pre oblasť kultúry sa môžu uchádzať „právnické osoby a fyzické osoby ‒ podnikatelia, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta Šaľa alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta Šaľa alebo poskytujú služby obyvateľom mesta Šaľa. Dotácia môže byť poskytnutá iba tým žiadateľom, ktorí nemajú právoplatne uložený trest zákazu prijímať dotácie a zároveň žiadatelia sú povinní predložiť výpis z registra trestov (právnickej osoby) nie starším ako tri mesiace.,“ uvádza mesto na sala.sk.

Medzi žiadateľov, ktorí sa o príspevok môžu uchádzať patria tí, ktorí sa realizujú v týchto oblastiach:

  • Zachovanie kultúrneho dedičstva, miestnych a regionálnych tradícií
  • Rozvoj, tvorba, organizovanie a realizácia kultúrnych a umeleckých aktivít (výstavy, prehliadky, festivaly, koncerty, tvorivé dielne na zachovanie a osvojenie si tradičných zručností…)
  • Podpora publikačnej a edičnej činnosti primárne zameranej na propagáciu mesta, regiónu
  • Podpora miestnych a regionálnych podujatí zameraných na rozvoj turizmu a cestovného ruchu v meste Šaľa
  • Kultúrna reprezentácia mesta Šaľa na súťažiach a festivaloch

Tak, ako aj po iné roky, tieto dotácie schvaľuje primátor mesta Šaľa, Jozef Belický. „Finančné prostriedky sa poskytujú na základe schválených žiadostí primátorom mesta do výšky 200,00 eur vrátane a MsZ nad 200,00 eur. Dotácia sa poskytuje podľa písomnej zmluvy uzatvorenej medzi mestom Šaľa a konečným prijímateľom, kde budú dohodnuté aj podmienky dokladovania a vyúčtovania projektu,“uvádzajú podklady. Žiadosti o poskytnutie dotácie doručte do podateľne MsÚ Šaľa v termíne do 23. 2. 2018 do 14.00 hod.

Viaceré aspekty

Doručovacia adresa žiadosti je: Mestský úrad Ing. Martina Čižmáriková Nám. Sv. Trojice 7 cizmarikova@sala.sk 927 15 Šaľa 031/770 23 51 kl. 113, mobil: 0918 248 298. Pri posudzovaní vášho projektu sa bude hodnotiť jeho formálna stránka, kvalita projektu ako aj stupeň finančnej náročnosti i to ako sa žiadateľ bude na ňom podieľať a aký bude jeho prínos. „Vecné hodnotenie projektov vykoná Komisia kultúry a cestovného ruchu, ktorá odporučí projekty a výšku jednotlivých dotácií. Výsledky schvaľovania žiadostí budú zverejnené na webovom sídle mesta Šaľa a kontaktovaní budú len úspešní žiadatelia.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM