Zlatica Gregorová Správy

Šaľa uspela v projekte: Postele už slúžia seniorom v domove

Na novembrovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva šalianskym poslancom predložili aj návrh kúpnej zmluvy. Tá sa týka nákupu polohovateľných postelí.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa uspela v projekte: Postele už slúžia seniorom v domove
Zdroj: TASR

Počas tohto roka do šalianskeho domova dôchodcov pribudlo nové technické vybavenie. Zariadenie má za sebou viac ako rok svojej existencie a tak sa dozariaďuje podľa potrieb. Disponuje šiestimi jednolôžkovými izbami a tridsiatimi siedmymi dvojlôžkovými izbami. Súčasťou domova dôchodcov sú štyri kuchynky. Pre ozdravenie a regeneráciu organizmu tu slúži fyzioterapeutický pavilón a telocvičňa. Klienti sa môžu stretávať v spoločenskej miestnosti.

Kladné stanovisko

Mestu sa naskytla šanca zapojiť sa do projektu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny – Dotácia na podporu rozvoja sociálnych služieb a v ňom aj uspelo. Šalianski poslanci Kúpno – predajnú zmluvu k projektu „Nákup materiálno-technického vybavenia pre Domov dôchodcov Šaľa“ zobrali na vedomie a odsúhlasili ju.

Konkrétne išlo o „nákup materiálno-technického vybavenia Domova dôchodcov vo forme nových elektrických polohovateľných postelí s príslušenstvom (posteľ, rošt, antidekubitný matrac, inkontinenčná podložka, vzpriamovacia hrazda s hrazdičkou a diaľkový ovládač so zámkom tlačidiel),“ uvádza zmluva. Výhodou postelí je, že sa na nich dá nastaviť požadovaná funkcia presne na mieru klienta, ako napríklad nastavenie polohovania nôh alebo chrbtice, či úprava sklonu postele.

Najlepšia cena

Hlavným kritériom súťaže bola najvýhodnejšia cena. Do Verejného obstarávania, ktoré bolo k zákazke vyhlásené, sa zapojila trnavská firma SlovCare. Tá ponúkla pre mesto výhodnú sumu a to 14 250,00 eur. S víťazom súťaže bola následne podpísaná zmluva. Na zakúpení špeciálnych postelí sa podieľalo svojou čiastkou 9000 eur ministerstvo a piatimi tisíckami prispelo mesto Šaľa. Dnes už postele slúžia klientom Domova dôchodcov v Šali. Okrem spokojnosti ležiacich klientov zariadenia uľahčujú aj prácu obsluhujúcemu personálu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM