Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa skúša šťastie v projektoch: O čo zabojujú v tomto roku?

Nedávno sme vám predostreli plán projektov v minulom roku. S niektorými Šaľa uspela, iné sa úspechu nedočkali. Teraz uverejňujeme tie tohtoročné.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa skúša šťastie v projektoch: O čo zabojujú v tomto roku?
Foto: Zlatica Gregorová

Po minuloročných úspechoch i neúspechoch sa mesto pokúša získať i v tomto roku výhody pre svojich obyvateľov. Pozrite si prehľad niektorých projektov.

Jedným z tých úspešných je projekt Materská škola – rekonštrukcia a dostavba Družstevná 191/22, Šaľa . Požiadavky obsahovali celkový rozpočet 930 300 eur s max. výškou oprávnených výdavkov 1 000 000 eur. Projekt škôlky bol schválený. Hlasovaním v ankete šalianskej banky dostal podporu i projekt Zelenšie okolie ZŠ v centre mesta s celkovým rozpočtom 1000 eur a požadovanou dotáciou 1000 eur. Centrum mesta sa tak ešte viac zazelená a ožije možno i vďaka vašim hlasom.

Projekty pre škôlky i pracovné miesta

Praxou k zamestnaniu je názov ďalšieho projektu. Jeho podstatou je poskytnutie finančných príspevkov na mentorované zapracovanie a prax z zamestnávateľa, ktorý na tento účel vytvorí pracovné miesto v rámci národného projektu „Prácou k zamestnaniu“ – 6 pracovných miest na ½ úväzok na 9 mesiacov.

Celkový schválený rozpočet na tento projekt bol 20 125,56 eur.

Úspešne na trhu práce taktiež súvisí s prácou a požaduje sa v ňom „poskytnutie finančných príspevkov na podporu vytvorenia pracovného miesta v prvom pravidelne platenom zamestnaní u zamestnávateľa, ktorý na tento účel vytvorí pracovné miesto v rámci národného projektu,"uvádza sa na mestskom webe. sk. Oba pracovné projekty boli schválené.

Žiadosti vo schvaľovacom procese

V posudzovacom procese, keď ešte nie je známe konečné stanovisko, sú tieto projekty:

Učebne jazykov a IKT v ZŠ J. Hollého, Šaľa – predložený projektový zámer ,Učebňa fyziky a učebňa jazykov v ZŠ J.C. Hronského, Šaľa,Učebňa fyziky v ZŠ s MŠ J. Murgaša, Šaľa,Učebňa fyziky v ZŠ s MŠ Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským, Šaľa ,Učebňa biochémie a polytechnická učebňa v ZŠ Ľ. Štúra. Maximálna výška oprávnených výdavkov 180 000 EUR až 200 000 eur v rámci jednej školy. Spolufinancovanie je min. 5% oprávnených výdavkov.

Nezabudlo sa ani na športovisko, ktoré si vyžaduje tiež svoje. Po schválení projektu by vykonali Stavebné úpravy športovej haly – strešná konštrukcia, výplne otvorov a bleskozvod, v celkovej výške 306 910,14 eur. Na opravy mesto žiadalo sumu 200 000 eur, uvádza šaliansky web, sala.sk. Šalianske obyčaje – folklórne podujatie pri príležitosti slávnostného oživenia Šalianskeho kroja. Po úspešnom schválení projektu by folkloristi mohli zorganizovať veľkolepé podujatie. Celkový rozpočet je 13 900,00 eur, žiadaná suma je 12700,00 eur

Rekonštrukcia dráh kolkárne v Šali s celkovým rozpočtom 37200 eur a požadovanou sumou 13500. eur by potešila športovcov, zdatných v tomto odvetví.

Zašportujme si spolu na sídlisku! je zatiaľ neschválený projekt, ktorý vyžadoval celkový rozpočet 1660 eur. Neúspešní žiadatelia môžu zabojovať opäť.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM