Zlatica Gregorová Kultúra

Šaľa sa bude pýšiť skvelou novinkou: Vzniká obrazová kniha o našom meste

Nedávno ste sa mali možnosť dozvedieť, ako vzniká kalendár Stará Šaľa. Teraz na svet prichádza nová kniha o meste.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa sa bude pýšiť skvelou novinkou: Vzniká obrazová kniha o našom meste
Foto: Zlatica Gregorová

Viete už, že mesto Šaľa sa zapojilo do projektu a vznikla brožúra i nové pohľadnice mesta. Touto propagáciou chce mesto ešte viac podporiť cestovný a turistický ruch v meste i za jeho hranicami. I preto vzniká ďalšia knižná novinka. A bude o našom meste.

O bližšie informácie o nej, sme poprosili Igora Boháča, ktorý na knihe pracuje. „Práve sa pripravuje kniha o Šali. Bude novou obrazovou publikáciou o meste. Pripravujeme ju v spolupráci s Júliusom Morávkom,“ hovorí. Každý, kto má zaujímavú fotografiu mesta Šaľa si ju bude môcť nájsť v novej publikácii. Kniha bude kompletne venovaná mestu, už i kvôli tomu, že od poslednej obrazovej publikácie ubehlo už veľa rokov. Je teda už pomerne zastaralá.

Nastal čas na novinku

Kniha, ktorú naposledy o meste vytlačili, vznikla pred viac ako dvanástimi rokmi. Prišiel teda čas na novú. „Posledná obrazová publikácia o Šali je z roku 2004. Veľmi veľa vecí je už neaktuálnych. Rozmýšľali sme o tom, či túto knihu dotlačíme a bude potrebné urobiť veľmi veľa zmien a opráv. Rozhodli sme sa vydať novú publikáciu," dodáva Igor Boháč.

Dobové fotografie Šale

Znova sa použijú i fotky starých pohľadníc, ktoré sú k dispozícii od Šaľanov, alebo obyvateľov okolitých obcí. K fotomateriálu v knihe okrem fotografií autora Igora Boháča prispeli i ďalší 16 oslovení, aj amatérski fotografi. Zachytávajú i vzácne okamihy ako napr. blesk na oblohe, takže kniha bude naozaj pestrá. Ako hovorí Igor Boháč z galérie Focesa v Šali, momentálne sa vykonávajú úpravy v knihe ohľadom niekoľkých zmien v obrazovej i textovej časti. Onedlho sa tak Šaľa bude môcť popýšiť ďalšou novinkou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM