Martin Bohunický Hádzaná

Šaľa privíta v poslednom kole lídra z Mostu. Pomôžu chemičky Michalovciam k titulu?

Základná časť WHIL speje ku svojmu záveru. Doterajších 25 kôl a 23 zápasov každeho celku nám vykrištalizovalo situáciu tak, že v poslednom kole si to na diaľku o titul rozdá Baník Most a Iuventa Michalovce. Slovenský celok však môže dokráčať na prvé miesto len v prípade, ak mu pomôže Duslo Šaľa.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa privíta v poslednom kole lídra z Mostu. Pomôžu chemičky Michalovciam k titulu?
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Baník Most má všetko vo svojich rukách, v tabuľke má pred Iuventou náskok dvoch bodov. To znamená, že Mostu stačí v záverečnom kole získať aspoň bod. No výkony Šale na domácej palubovke dávajú Michalovciam nádej, že Most nezaboduje. Češky doposiaľ stratili body len v dvoch prípadoch, na palubovke Veselí podľahli domácemu súperovi 20:17 a práve v Michalovciach prehrali jednoznačne, 32:22.

Duslo určite nemá v pláne stratiť domácu neporaziteľnosť v poslednom kole a navyše bude hráčky motivovať aj snaha pomôcť slovenskému zástupcovi v boji o titul. Šalianky sú momentálne v dobrej forme, remízu vo fantastickom zápase s Michalovcami umocnili skvelým obratom v Partízánskom. Práve Partizánske bude súperom Šale v semifinále play-off a na túto udalosť sa pomaly začína sústrediť všetka pozornosť. Šaľa je momentálne piata, bod za Veselím.

Najväčšou zbraňou Šale bude podľa všetkého Simona Szarková, ktorej patrí so 152 presnými zásahmi 2. priečka v tabuľke strelkýň. Na druhej strane by sa o góly mala starať so 134 presnými zásahmi Hana Martínková. Sila Mostu tkvie predovšetkým na brankárskom poste, s úspešnosťou zákrokov cez 49% sú brankárky Mostu s výrazným náskokom na čele tejto štatistiky. Na druhom mieste je so 42% úspešnosťou práve Šaľa.

Posledný vzájomný zápas odohrali tieto tímy spolu 12.1., na západe Čiech boli úspešnejšie domáce, ktoré zvíťazili pomerom 27:23. V minulej sezóne Baník zdolal na domácej pôde Duslo len o 2 góly a v poslednom vzájomnom zápase na palubovke Mestskej športovej hali v Šali zvíťazilo Duslo pomerom 23:17. V štatistikách evidujeme ešte jeden vzájomný zápas v Šali, domáce hráčky v roku 2010 zvíťazili vysoko, 34:26.

Most aj na základe týchto výsledkov cestuje do Šale s veľkým rešpektom, otázkou je, či bude hráčky Baníku veľká zodpovednosť ťlačiť vpred alebo im bude skôr zväzovať ruky. Či uvidíme v Šali oslavy titulu alebo si na rozuzlenie celej zápletky počkáme až do soboty, to nám ukáže stredajší večer.

Náš tip: Dráma až do konca, Šaľa o neporaziteľnosť nepríde. Most ale má kvalitu na to, aby vybojoval aspoň remízu.

Príďte povzbudiť naše hráčky. Stretnutie sa hrá netradične v stredu, o 18:00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM