Zlatica Gregorová Kultúra

S marcom do Šale prichádza sviatok kníh: Chýbať nebude ani amnestia pre zábudlivcov

Množstvo podujatí si pripravila aj Mestská knižnica. Na tento mesiac sa pripravili obzvlášť dôkladne. Mysleli na deti i dospelých.

Ilustračný obrázok k článku S marcom do Šale prichádza sviatok kníh: Chýbať nebude ani amnestia pre zábudlivcov
Foto: Zlatica Gregorová

Prvým jarným mesiacom v roku býva marec. Ten vnímame i ako mesiac knihy. Spolu s prebúdzajúcou sa prírodou oveľa viac vnímame všetko okolo nás. Taktiež vyhľadávame to, čo v nás vyvolá akúkoľvek emóciu. Kniha je presne tou pravou spoločníčkou. Sú ľudia, čo neodolajú novinkám v kníhkupectvách a tiež takí, ktorí radi zájdu do knižnice, nadýchať sa atmosféry a v pokoji si vybrať, po čom srdce piští. Takéto služby ponúka Mestská knižnica Jána Johanidesa v Šali. Jej pracovníčky nachystali naozajstné lahôdky po celý mesiac.

Cesta do rozprávok

Už v prvý deň mesiaca sa začal cyklus Cesta do rozprávok. Počas nasledujúcich dní pre deti pripravili stredajšie popoludnia podľa názvov kníh. Už 8. marca skúsia Skrotiť tigra, 22. marca zmerajú Mlieku horúčku a 29. marca sa zoznámia s Matildou. A na čo sa môžu tešiť dospelí? Opýtali sme sa riaditeľky šalianskej knižnice, Adriany Gerovej.

„V polovici mesiaca, 15.3. 2017 privítame Alenu Čermákovú s jej literárno – hudobno – filmovom poobedím, so začiatkom o 16.00 hodine. Hudobným hosťom bude Ivan Čermák, gitarista a hudobný skladateľ,“ prezrádza riaditeľka.

Chronickí zábudlivci, nepremeškajte amnestiu

Podľa slov riaditeľky Adriany Gerovej ani tento rok sa nezaobíde bez pravidelnej akcie Amnestia pre zábudlivcov. Ako hovorí:“Toto je veľká šanca najmä pre dlhodobo zábudlivých čitateľov, ktorí v termíne od 13. 3.- 19. 3. 2017 majú možnosť vrátiť knihy späť do našej knižnice bez pokuty. Jej výška by totiž už nebola zanedbateľná.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM