Zlatica Gregorová Samospráva

S jeseňou príde veľké upratovanie: Pozriete si termíny októbrových vývozov

Letnú sezónu často využívame na triedenie vecí, ktoré sa nám za dlhší čas doma nahromadili. Ak ste sa rozhodli nadobro ich zbaviť, pomôžu kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku S jeseňou príde veľké upratovanie: Pozriete si termíny októbrových vývozov
Foto: Zlatica Gregorová

S nadchádzajúcim ročným obdobím v meste umiestnia kontajnery na veľký odpad. Tie budú nadštandardom popri existujúcom Zbernom dvore na Ul. Fr. Kráľa a Zbernom dvore nebezpečných odpadov v sídle spoločnosti SPEKO Šaľa s.r.o. na Diakovskej č. 26.

Veľkoobjemové kontajnery

Aby nepotrebnosti nekončili v uliciach mesta, pohodené len tak, v prírode, pomôžu špeciálne nádoby. Ako informuje Erika Kollerová zo šalianskeho magistrátu, „jesenné upratovanie bude prebiehať v meste v dvoch etapách, ďalší týždeň budú kontajnery pristavené vo Veči a v ďalších mestských častiach. Ani tento rok sa nesmie do kontajnerov hádzať bioodpad, elektroodpad, nebezpečný či stavebný odpad.“

Ten budete môcť odovzdať do zberného vozidla na nebezpečný odpad za OC Olympia 6. októbra 2017 od 15.00 – 16.30 hod. na Kúpeľnej ulici za OC Olympia v Šali. V mestskej časti Šale, vo Veči sa zber uskutoční 20. októbra 2017 od 15.00 – 16.00 hod. na Pribinovom námestí, pred reštauráciou Corgoň. Môžete tu odniesť nepoužiteľné autobatérie, žiarivky, nádoby po rôznych farbách, olejov a pod. Súčasťou tohto odpadu je aj elektroodpad ako napríklad staré rádiá, televízne prijímače, počítače, mobily, batérie a pod. teda všetko s elektrinou súvisiace. Ak takýto odpad prinesiete k zbernému vozidlu, nezabudnite nahlásiť svoje osobné údaje a informáciu k prinesenému odpadu.

TERMÍNOVNÍK JESENNÉHO UPRATOVANIA v ŠALI

6.- 8. október 2017

V uvedenom termíne sa zber odpadu bude konať v týchto uliciach: rozhranie Váhovej a Robotníckej, Bottova, Partizánska, rozhranie SNP a Okružnej, Hlboká, rozhrania ulíc Švermovej a Kráľovskej, Murgašovej a SNP, Kráľovskej a Agátovej, Smetanovej a SNP, Partizánskej a Hlbokej, Švermovej a Kpt. Jaroša, ulice Murgašova a Agátová pri plote SAD, Mostová, Novomeského, 1. mája, 8. mája, Pázmáňa, Jesenského a rozhranie s Jazernou ulicou.

13.- 15. október 2017

Tu sa zber uskutoční v uliciach Nábrežná, Hviezdoslavova a Štefánika, na rozhraniach Vinohradníckej a Družstevnej, Štefánika a Školskej, na Školskej ulici, Družstevnej, Brezovej, Železničnej,ako i na rozhraní Gaštanovej a Družstevnej, na ulici Orechová, Javorová, Kukučínova, Budovateľská, Vlčanská. Týkať sa bude aj rozhrania B. Němcovej a P.J. Šafárika, Dolnej ulice, ako aj rozhrania J. Palárika – Družstevnej a ulice V. Šrobára.

TERMÍNOVNÍK JESENNÉHO UPRATOVANIA VO VEČI

20.- 22. október 2017

V uvedenom období bude zber prebiehať v uliciach Komenského, Cintorínska, Slnečná, Nitrianska, Fr. Kráľa, Hollého, Narcisová, Bernolákova, Nivy, Dlhoveská, Nitrianska, Trnovecká, Julemnického, Hliník a Hospodárska + Lužná ulica. V tomto termíne sa jesenný zber bude konať aj v mestskej časti Hetméň a Kilič. „V každej mestskej časti bude 1 ks kontajnera. Veľkoobjemový kontajner sa bude vyvážať priebežne po naplnení," informuje šaliansky magistrát na webe, sala.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM