Zlatica Gregorová Samospráva

Rekonštrukčné vízie na rok 2018: Ktoré školy v meste opravia?

Postupne sa v Šali modernizujú školské zariadenia. Mesto má plány aj do budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukčné vízie na rok 2018: Ktoré školy v meste opravia?
Foto: Zlatica Gregorová

Nedávno sme uverejnili prvú časť aktivít, ktoré Mesto Šaľa plánuje uskutočniť v roku 2018 v oblasti školstva. Dnes si môžete pozrieť, aké ďalšie šalianske základné a materské školy zmodernizujú.

Základnú škola s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským čaká v nasledujúcom kalendárnom roku rekonštrukcia interiéru. Prvá etapa rekonštrukčných prác vyjde približne na 20 000 eur.

Vynovia aj Tip Topákov

„Kultúrno – spoločenský stánok mladých Šaľanov“ – Centrum voľného času TIP TOP má v programe viacero opráv na svojom domovskom prístave. Vo vestibule by chceli dať zrekonštruovať sociálne zariadenia. V prístavbe Centra voľného času vymenia sociálne zariadenia aj vchodové dvere. Hlavná budova, v ktorej centrum sídli, si vyžiada opravy schodiska, klimatizáciu a taktiež aj v tejto časti budú zrekonštruované sociálne zariadenia. Mali by tu byť aj vymenené okná a dvere. Kompletné opravy by podľa predbežných odhadov mohli stáť približne stotisíc eur.

Mesto zainvestuje do škôl

Materská škola Hollého by podľa informácií, zverejnených na webe mesta, sala.sk mala mať v rámci opráv v školských zariadeniach zrekonštruované chodníky. Opravy sa dotknú aj kuchynskej dlažby v školskej kuchyni a pribudnúť by mal aj spoľahlivý kuchynský robot. Ten uľahčí prácu a odbremení tunajšie kuchárky pri každodenných činnostiach. Predpokladaná investícia je približne dvadsať tisíc eur.

V budove Materskej školy na Okružnej ulici budú na programe opravy elektrorozvodov a pozornosť aj tu bude zacielená na chodníky. Do technického vybavenia v Materskej škole 8. mája pribudne nový mangel a maľovanie spolu s výmenou elektrozvodov čaká na Materskú školu P.J. Šafárika. Opravy v týchto troch škôlkach by mali dosahovať predbežnú sumu približne 36 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM