Zlatica Gregorová Samospráva

Rekonštrukcia šalianskeho úradu: Všetko ide podľa plánu, FOTO

Stavebné práce na radnici napredujú. Každý dňom je vidieť stále inú podobu budovy, ktorú miestni poznali už dlhé desaťročia.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia šalianskeho úradu: Všetko ide podľa plánu, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Tak, ako vyzerala budova mestského úradu vlani, už vyzerať nebude. Postupne dostane novú tvár a stane sa reprezentatívnejším miestom pre prácu, vybavovanie oficialít aj rôzne vzácne návštevy.

Balkóny sú minulosťou

Objekt úradu osirel. Jeho pracovníci sú roztrúsení po meste a z diaľky sledujú, ako sa mení ich pracovisko. Budova šalianskej radnice v týchto dňoch radikálne mení svoju tvár. Pôvodné balkónové konštrukcie pri kanceláriách už svoj účel nesplnia. Z hľadiska bezpečnosti aj nového vizuálu bolo potrebné ich odstránenie. Budova mestského úradu v budúcnosti bude mať priečelie s množstvom okien a pribudne aj výťah.

Takmer dobúrané

Skoro všetky búracie práce sú vykonané. Ako sa pre sala.sk vyjadril stavbyvedúci Ladislav Chemez, kompletná demontáž elektroinštalácie už prebehla, pracovníci firmy vybrali zárubne a priestory pre vzduchotechniku sú už tiež nachystané. Ako dodal, v kongresovej sále demontujú strop. Práce vraj pokračujú v súlade s harmonogramom, žiadne ťažkosti zatiaľ nemuseli riešiť.

Zeleň aj svetlá

Ako uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, teraz sa už stavební pracovníci budú venovať spomínanej vzduchotechnike, ktorá prispeje k príjemnej klíme v interiéri. Energie v budúcnosti radnica ušetrí aj vďaka oknám s izolačným trojsklom. Časť strechy mestskej budovy (nad kotolňou a obradnou miestnosťou) by mala mať ekologickejší charakter.

Bude zazelenená a malo by ju byť vidieť v podobe jemne prevísajúcich rastlín. Ako dodal projektant Ladislav Chatrnúch, objekt získa aj zaujímavejší nočný vizuál. „Budova bude nasvietená aj večer LED pásmi ktoré budú umiestnené prevažne na parapetoch okien v interiéri, čím bude budova nasvietená z interiéru.“

Rekonštrukcia šalianskeho úradu: Všetko ide podľa plánu, FOTO
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM