Správy Samospráva

Rekonštrukcia Hornej ulice: Ľudia s pripomienkami, mesto zvolalo verejné rokovanie

V Šali sa pripravuje úprava ulice. V súvislosti s ňou zaznievajú v poslednej dobe čoraz viac protichodné reakcie.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Hornej ulice: Ľudia s pripomienkami, mesto zvolalo verejné rokovanie
Foto: Zlatica Gregorová

Podľa medializovaných informácií, názory za i proti rekonštrukcii pochádzajú od dotknutých obyvateľov mesta, ktorých i najviac zasiahnu. V prípade rozsiahlejších úprav ulice je potrebné vypracovať novú projektovú dokumentáciu.

Mesto Šaľa sa rozhodlo na Hornej ulici pristúpiť k jej celkovej rekonštrukcii. Občanom bol predstavený zatiaľ jeden návrh, ku ktorému mali niekoľko pripomienok. „V súvislosti s ohlasmi Šaľanov zorganizuje mesto Šaľa veľké verejné rokovanie, ako avizovalo aj na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva“, uvádza sa na webe mesta sala.sk.

Verejné rokovanie o návrhoch rekonštrukcie Hornej ulice v Šali sa uskutoční 21. novembra 2016 o 17:00 hodine v estrádnej sále Domu kultúry v Šali.

I preto, že plánované úpravy sú predmetom pripomienok, mesto sa rozhodlo zorganizovať takéto rokovanie. Pozvaní sú nielen dotknutí obyvatelia, ale i široká verejnosť. Podľa predbežných informácií by mali priestranstvo pred bytovkou rozšíriť o ďalšie parkovacie miesta. „Výsledky rokovania mesto zohľadní v pripravovanej rekonštrukcii. Obe strany sa budú snažiť dospieť k najlepšiemu riešeniu“, dodala hovorkyňa mesta Šaľa, Alexandra Szabová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM