Zlatica Gregorová Hádzaná

Regionálne centrum hádzanej v Šali dostalo zelenú: Podpísali dohodu!

Za projektom budovania Regionálnych centier hádzanej stoja členovia Slovenského hádzanárskeho zväzu. Šaľa na jeho výstavbu dostala zelenú.

Ilustračný obrázok k článku Regionálne centrum hádzanej v Šali dostalo zelenú: Podpísali dohodu!
Foto: Zlatica Gregorová

V stredu 22. marca v Šali podpísali Trojstrannú dohodu o vzájomnej spolupráci. Šaľa, kolíska hádzanej sa tak stáva ešte významnejším mestom, kde bude takéto Regionálne centrum hádzanej stáť. Projektom chce zväz zvýšiť popularitu detí vo vzťahu k športu. Zakomponovali do neho i spoluprácu s učiteľmi základných škôl.

Na tlačovej konferencii sa zúčastnil primátor mesta Šaľa Jozef Belický, prezident Slovenského hádzanárskeho zväzu Jaroslav Holeša, viceprezident SZH Ernö Kelecsényi, predsedsa HK Slovan Duslo Šaľa Pavol Šinkovič, podpredsedníčka výkonného výboru HK Slovan Duslo Šaľa Jana Nitrayová.

Regionálne centrum hádzanej v Šali

Ako sa vyjadril Jaroslav Holeša, je veľmi rád, že tu v Šali môžu otvoriť Regionálne centrum hádzanej. Po vyhodnotení všetkých ponúk sa tak Šaľa dostala medzi top mestá, kde centrum vyrastie. Vyjadril potešenie nad spoluprácu s mestom a klubmi. Primátor mesta Jozef Belický spomenul, ako sa za roky zo Šale stala takpovediac mäkka dobrej hádzanej, vyrástlo a rastie tu veľa športových talentov, vyzdvihol najmä spoluprácu s mládežou v tejto oblasti. Na záver svojho príhovoru sa Jozef Belický poďakoval každému, kto sa pričinil k dobrému menu tohto športu, či už srdcom, alebo i finančnou podporou. Veľmi sa teší spolupráci nielen na tomto projekte.

Trojstranná zmluva je podpísaná

Prenostka MsÚ Šaľa, Jana Nitrayová ako členka výkonného výboru hádzanej skonštatovala, že klub zažil i ťažké časy, o to viac sa teraz veľmi teší tomu, že centrum hádzanej bude v našom meste. Taktiež Pavol Šinkovič vyjadril veľkú radosť nad vznikom centra. Nakoniec slovo dostal viceprezident SZH Ernö Kelecsényi, ten potvrdil, že RCH budú podporovať nielen finančne, ale i koordinačne. Vyzdvihol spoluprácu s mestom, najmä im záleží na spolupráci so školami, ktoré by chceli priebežne navštevovať a spolupracovať s nimi v rozvoji mládežníckej hádzanej. Zúčastnení spoločne podpísali trojstrannú dohodu medzi Slovenským zväzom hádzanej, Mestom Šaľa a klubom HK Slovan Duslo Šaľa

Regionálne centrum hádzanej v Šali: Dnes podpísali dohodu
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM