Rastislav Búgel Správy

Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré šalianske školy sa umiestnili najvyššie?

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie a na akých priečkach sa umiestnili naj zástupcovia o Šale?

Ilustračný obrázok k článku Rebríčky top škôl na Slovensku: Ktoré šalianske školy sa umiestnili najvyššie?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

„Údaje na Portáli o základných a stredných školách sme aktuálne doplnili o čerstvé výsledky Testovania 9 a externej časti maturít za školský rok 2014/15. Vďaka doplneniu týchto údajov školy zároveň získali aj svoje predbežné hodnotenie za rok 2015,“ informoval Matej Tunega, ktorý spolupracuje s inštitútom INEKO.

Upozorňuje, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces a nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy.

Naj školy na Slovensku podľa INEKA

A teraz už k samotným rebríčkom. Medzi základným školami obsadila na celoslovenskej úrovni najvyššiu priečku škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. V prípade stredných odborných škôl (SOŠ) patrí prvé miesto SPŠ elektrotechnickej na Plzenskej v Prešove. Čo sa týka gymnázií, doterajšiu vedúcu pozíciu opätovne potvrdilo Gymnázium na Poštovej v Košiciach.

My sme sa ďalej zamerali na šalianskych zástupcov a hľadali ich v rámci celoslovenského rebríčka. V TOP 30 na Slovensku sa však neumiestnila žiadna naša škola.

Naj šalianske školy podľa INEKA

V rámci kraja sa medzi gymnáziami najvyššie umiestnilo Gymnázium J. Fánldyho, ktoré skončilo na piatom mieste. V celoslovenskom rebríčku však obsadilo až 65. priečku. Medzi strednými odbornými školami najvyššie skončila Stredná priemyselná škola na ulici Nivy 2, tá obsadila 12. miesto na území kraja (78. miesto na Slovensku). SOŠ Štúrova 74 obsadila v krajskom rebríčku 34. miesto. Pekné umiestnenia majú na svojom konte základné školy. ZŠ s MŠ Horná 22 obsadila v celokrajskom rebríčku 8. miesto (5. miesto v rámci Slovenska), ZŠ Hollého 48 skončila na 12. mieste, J.C. Hronského na 18 mieste, ZŠ Ľ. Štúra obsadila 24. priečku v rámci kraja a ZŠ Bernolákova 49. miesto.

Upozornenie: Školy, ktoré sa v tomto zozname nenachádzajú neboli hodnotené!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM