Zlatica Gregorová Rôzne

Rea, Nimród a Mina: Aj TIETO nevšedné mená dali rodičia novorodencom

Výber mena novorodenca je dôležitým rozhodnutím. Zväčša sa s človekom nesie po celý jeho život. Po inšpiráciu rodičia chodia kamkoľvek.

Ilustračný obrázok k článku Rea, Nimród a Mina: Aj TIETO nevšedné mená dali rodičia novorodencom
Zdroj: TASR

V roku 2016 prišlo na sveto dovedna 186 malých Šaľanov. Rodičia im dávali všakovaké mená. Meno sa im zapáči po prečítaní knižky, pozretí filmu, buď sa začítajú do nášho klasického menného kalendára, alebo vyberú niečo zo svojej rodinnej ságy. Nás zaujímalo, aké nezvyčajné mená zapisovali do rodných listov na šalianskej matrike.

Medzi najpočetnejšie medi menami pre malé slečny boli Ema (6) Michaela (5) a Hana (4). U chlapcov viedol Filip a Oliver (7), Dominik (6) a Samuel (5). To všetko sú však stálice. Mená preverené časom, ktoré zvýšenú pozornosť nevzbudzujú. Pozreli sme sa však aj na mená, ktoré znejú netradične.

Podľa informácií, ktoré nám poskytli na referáte evidencie obyvateľstva a domov na MsÚ Šaľa rodičia dávali deťom i netradičné mená: medzi chlapčenskými zaujal Brian, Nimród a Emir. Čo sa dievčenských mien týka, zo slovenských tradícií vybočila Mina a Rea. Čo myslíte, aké mená budú hitom tento rok?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM