Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Rady zo šalianskeho útulku: Pes nie je darčekom pre každého, treba si to zvážiť!

Útulok Zatúlané psíky nezaháľa ani v mrazivom čase. Dobrovoľníci, pomáhajúci opusteným a predovšetkým zatúlaným psíkom, majú plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku Rady zo šalianskeho útulku: Pes nie je darčekom pre každého, treba si to zvážiť!
Zdroj: OZ Zatúlané psíky Šaľa

Nedávno dokončili prestavbu útulku v Šali. V novom roku už dokončia iba pár detailov. O novinkách informuje Gitka Hanová z Občianskeho združenia Zatúlané psíky Šaľa.

„Momentálne sme dokončili prestavbu útulku. Všetko ide podľa toho, ako sme si naplánovali. Voliéry sú vybetónované, osadené na svojich miestach. Chýbajú už len dvere a všetko bude, ako má byť. Máme i obrovské voliéry pre veľké psy, ktoré len premiestnime. Udeje sa tak približne v polovici januára budúceho roka“, hovorí Gitka Hanová.

Útulok bude otvorený aj počas sviatkov

Nezabúdajte, že psík je živý tvor. Nemali by ste ho darovať, ak mu neviete zaručiť dlhodobé zotrvanie v rodine alebo tam, kde by mal v budúcnosti spokojne žiť. Často sa totiž stáva, že takýto živý darček skončí po novom roku opustený niekde na ulici.

Gitka Hanová dodáva: „ Treba si dôkladne premyslieť, či a najmä komu psíka darujete. Veľmi dobre zvážiť, pre a proti, pretože psík nie je hračkou na pár dní, ale členom rodiny minimálne na 15 rokov. Malo by ísť o rozhodnutie celej rodiny, nielen jedného jej člena." , V útulku Zatúlané psíky taktiež dopredu zisťujú, či psíka dávajú do tých správnych rúk pomocou dotazníkov. Preto si to ozaj veľmi dobre premyslite.

RADA NA ZÁVER

Počas silvestrovských osláv dávajte na psíky veľmi dobrý pozor. S láskou sa o ne starajte najmä počas vybuchovania hlučných a psíkom obzvlášť škodiacich petárd. Môžu byť nervózne a zmätené. Podľa rád veterinárov je vhodné mať ich vo svojej blízkosti a odviesť pozornosť od hluku, napríklad pustením hudby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM