Zlatica Gregorová Rôzne

Psíkom v Šali môžete pomáhať stále: Stačí sa zapojiť do zbierky

Šaliansky psí útulok Zatúlané psíky sa stará o opustené zvieratá vďaka dobrovoľníkom, ktorím leží na srdci ich neblahý osud. Ak chcete pomôcť, čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Psíkom v Šali môžete pomáhať stále: Stačí sa zapojiť do zbierky
Zdroj: TASR

Väčšinou ide o psíky, ktoré sa naozaj zatúlali pôvodným majiteľom a nevedia nájsť cestu domov. Tu im poskytnú dočasnú opateru. Na ich činnosť môže prispieť každý.

Už od roku 2011 s láskou prijímajú každého psíka, ktorého nájdu. I v minulom roku Občianske združenie Zatúlané psíky zorganizovalo viacero zbierok. Každý, kto má záujem, môže prispieť akoukoľvek formou a finančnou čiastkou. Už sme Vás informovali o tom, že v útulku rekonštruovali vnútorný areál kvôli väčšiemu pohodliu psíkov a na to sú potrebné nemalé finančné prostriedky.

Na dokončenie murovaných voliér je potrebných ešte 6300 eur. Ako nám povedala členka OZ Zatúlané psíky, Gitka Hanová: “Doteraz sa nám podarilo vyzbierať 3700 eur. I vďaka úspešnému projektu so známym obchodným reťazcom, do ktorého sme sa zapojili, sme získali 1300 eur a približne 2400 eur od darcov.“

Každý, kto prispeje na pomoc psíkom, získa nielen dobrý pocit, ale i vieru, že ak sa mu náhodou jeho psík dočasne stratí, nájde ho v dobrej starostlivosti členov OZ Zatúlané psíky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM