Veronika Zeiselová Samospráva

Prvé zasadnutie poslancov v Šali v roku 2015 sa blíži: TOP témy, ktoré dostanú na stôl!

Prvé riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva v tomto roku je naplánované na štvrtok 29. januára. Poslancov tak čaká kopec práce aj v tomto roku. Prinášame prehľad tém, ktoré budú riešiť už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Prvé zasadnutie poslancov v Šali v roku 2015 sa blíži: TOP témy, ktoré dostanú na stôl!
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Na prvom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2015 čaká poslancov viacero dôležitých bodov. Poslancom budú predložené správy o činnosti hlavnej kontrolórky mesta Šaľa za rok 2014, správa z finančnej kontroly čerpania výdavkov na opravu strechy na budove ZUŠ v Šali, či správa o plnení uznesení mestského zastupiteľstva.

Iba jeden návrh záväzného nariadenia

Návrh VZN o sumách úhrady za sociálne služby, spôsobe ich určenia a platenia predloží poslancom riaditeľ Organizácie sociálnej starostlivosti Ľubor Gál. Vedúca oddelenia ekonomiky a podnikania prednesie vývoj rizík rozpočtu mesta k 31.12.2014. Pos­lanci sa budú tiež zaoberať majetkovými záležitosťami – schvaľovanie predaja, zriadenia vecného bremena či udeľovania výnimiek pri platení stanoveného nájomného pre občianske združenia.

Budú aj personálne zmeny

Asi najdôležitejšou oblasťou, ktorej sa budú na zastupiteľstve poslanci venovať, je personálna sféra. Schvaľovať by sa mal počet členov komisií, voliť ich členovia aj predsedovia komisií mestského zastupiteľstva. Prebehne voľba členov dozornej rady Mestskej teplárne. Taktiež sa dozvieme mená predsedov jednotlivých výborov v mestských častiach.

Priestor majú aj obyvatelia

Primátor a poslanci pozývajú na zasadnutie zastupiteľstva aj všetkých občanov Šale, ktorí majú chuť predniesť svoje podnety. S najväčšou pravdepodobnosťou prídu vystúpenia verejnosti na rad približne o 17:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM