Samospráva

Projektom chcú prilákať návštevníkov: Mesto Šaľa podporí turizmus v meste

Mesto Šaľa postupne realizuje projekt na podporu turizmu. Prinesie niekoľko zaujímavých propagačných materiálov.

Ilustračný obrázok k článku Projektom chcú prilákať návštevníkov: Mesto Šaľa podporí turizmus v meste
Zdroj: TASR

Svetový deň cestovného ruchu sa oslavuje 27. septembra. Nesie sa v znamení osláv a množstva rôznych podujatí po celom svete. V meste Šaľa mysleli na túto udalosť už skôr a zapojili sa do projektu na Podporu cestovného ruchu z Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

Ako nám pre náš portál povedala projektová manažérka Eliška Vargová z Mestského úradu v Šali: „Cieľom projektu je zviditeľnenie okresného sídla v rámci Nitrianskeho kraja, rozvoj prímestskej rekreácie a cestovného ruchu, rozvoj cestovného ruchu v mestskej destinácii. Jeho cieľom je i príprava propagačných materiálov ako podpora cestovného ruchu. Názov projektu je Šaľa sa predstavuje.“

Podľa slov Elišky Vargovej sa s realizáciou projektu začalo v júni tohto roka a ukončený bude tiež v tomto roku. Celkové náklady na projekt boli v sume 2100 eur. Schválená čiastka predstavuje sumu 1800 eur.

Na podporu cestovného ruchu v Šali budú vydané 4 pohľadnice, ktoré občania mali možnosť poslať pomocou sociálnych sietí, s ich následným výberom. Vydaná bude i jedna informačná brožúra o zaujímavostiach v meste, ktorá spropaguje mesto Šaľa.

Do projektov na podporu cestovného ruchu sa plánujú zapojiť opäť a do 15. októbra predložia nové návrhy s realizáciou projektu v budúcom roku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM