Zlatica Gregorová Samospráva

Pripravuje sa rekonštrukcia škôlky: Získa vizáž aj ekonomickejšiu prevádzku

V najbližšom čase by mala prejsť úpravou Materská škola na Družstevnej ulici v Šali. Aktuálne šalianska firma Stavspol projekt s r.o. pripravuje projektovú dokumentáciu.

Ilustračný obrázok k článku Pripravuje sa rekonštrukcia škôlky: Získa vizáž aj ekonomickejšiu prevádzku
Foto: Zlatica Gregorová

Primátor mesta Šaľa, Jozef Belický sa už v minulosti pre náš portál vyjadril, že rekonštrukcie školských zariadení budú patriť aj k tohtoročným prioritám.

Názov stavby je Materská škola – rekonštrukcia a dostavba. S vypracovanou projektovou dokumentáciou mesto môže vyhlásiť verejné obstarávanie a následne i požiadať o nenávratný finančný príspevok, ktorý by pokryl aspoň čiastočne náklady na opravu budovy. Príspevok je možné získať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, Zameranie – Zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl, ktorú zverejnilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky v minulom roku.

Rekonštrukciu zafinancuje aj Európska únia

Výšku príspevkov z IROP tvoria zdroje EÚ 50% z celkových oprávnených nákladov a 45% štátneho rozpočtu vo forme nenávratného finančného príspevku a 5% celkových oprávnených výdavkov zafinancuje žiadateľ, uvádza sa vo Výzve stránke Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.

Nechýba ani výmena okien

Počas rekonštrukcie materskej školy sa počíta, tak, ako v prípade budovy mestského úradu, znižovanie energetickej náročnosti zateplením plášťa strechy. Do rekonštrukcie je zahrnutá i „výmena okien, dverí, rekonštrukcia exteriérových schodísk, zdravotechnika, vykurovanie, vyspravenie omietok, maľovka, elektroinštalácia prepojenie s pôvodným pavilónom MŠ a s hospodárskym pavilónom…“, píše sa v zmluve, uvedenej na stránke mesta, sala.sk. K existujúcej budove materskej školy by mala pribudnúť prístavba, ktorou sa rozšíria priestory o približne 40 miest. Súčasťou komplexnej rekonštrukcie budú i exteriérové úpravy s novým oplotením.

Celý komplex škôlky na Družstevnej ulici tak bude nielen ekonomickejšie prevádzkovaný, ale získa i príjemnejšie prostredie pre škôlkarov a personál, ale i okolie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM