Zlatica Gregorová Kultúra

Prichádza Trnovecká vareška: Nebude chýbať ani blší trh

Po horúcom lete prichádza ten správny čas na zaujímavé podujatia. Viacero obcí v našom okrese totiž oslavuje práve teraz.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza Trnovecká vareška: Nebude chýbať ani blší trh
Zdroj: TASR

Radí sa k nim aj Trnovec nad Váhom. Už o pár dní tu vypukne súboj vo varení toho najlepšieho gulášu. Môžete sa pridať aj vy!

Viacero mini podujatí je skĺbených do už tradičnej súťaže Trnovecká vareška. V rámci nej sa obyvatelia obce rozlúčia s letom, nakúpia na blšom trhu a dokonca aj vyhodnotia viacmesačnú súťaž o najkrajšiu záhradku a predzáhradku. Všetko sa odohrá v areáli starej fary, teda v kultúrnom stredisku.

Gulášoví fajnšmekri

Podujatie sa začne v sobotu 9. septembra 2017. Organizátorom je obec Trnovec nad Váhom a členovia Komisie školstva, mládeže a kultúry. Spoločne rozprúdia kulinársko – spoločenskú udalosť. Druhého ročníka kuchárskej súťaže sa môžu zúčastniť trojčlenné družstvá. Navariť možno tradičný guláš podľa tej svojej tajnej receptúry alebo i perkelt.

Podľa informácií organizátorov sa variť začne presne napoludnie o 12.00 hod. Ochutnávka jedál sa bude sa začne o 16.30 hod. Autorov toho naj gulášu alebo perkeltu verejnosť spozná okolo 17.00 hod. na nádvorí fary (miestneho kultúrneho strediska). Na gastronomických výtvoroch si návštevníci podujatia budú môcť vzápätí aj pochutiť.

Vyhodnotia záhradkársku súťaž

Ako nás informovala pracovníčka Obecného úradu, Iveta Mesárošová. „V tento deň vyhodnotíme aj súťaž o najkrajšiu záhradku a predzáhradku. Záujemci mohli do konca augusta poslať 3 fotografie a obyvatelia obce mohli za tú ich naj zahlasovať. Meno víťaza sa dozviete na tomto podujatí.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM