Rastislav Búgel Krimi

Pri tragédii zahynula žena (†66) a muž (†68): Strelec z Vlčian skončil za mrežami

Neďalekou obcou Vlčany otriasla tragédia. Po streľbe tu prišiel o život 68-ročný muž a 66-ročná žena. Polícia strelca umiestnila do väzby.

Ilustračný obrázok k článku Pri tragédii zahynula žena (†66) a muž (†68): Strelec z Vlčian skončil za mrežami
Zdroj: TASR

Strelec z Vlčian Juraj M., ktorý 1. júna zastrelil 68-ročného muža a 66-ročnú ženu, skončil vo väzbe. Rozhodol o tom dnes sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica.

Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, dôvodom väzby je obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Muž obvinený z úkladnej vraždy proti rozhodnutiu sťažnosť nepodal. Naopak, podal ju však prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý navrhoval aj útekovú väzbu. V najbližších dňoch tak o jeho sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Streľba, po ktorej zostali dvaja mŕtvi, otriasla celou obcou Vlčany v okrese Šaľa. Ako vtedy uviedol starosta Gyula Iván, obyvatelia sú z udalosti šokovaní.

„Je to veľmi nepríjemná vec. Obete tohto činu sme poznali, nezdalo sa mne ani iným, že by mali nejaké problémy. Nikto netuší, čo za tým mohlo byť, možno nejaké spory. Určite sme z toho všetci otrasení, niečo také strašné sa ešte u nás nestalo,“ skonštatoval starosta obce. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM