Martin Bohunický Hádzaná

Preview: Zlepší si Šaľa domácu bilanciu proti Partizánskemu?

Po niekoľkotýždňovej pauze sa na slovenské a české palubovky vracia ženská hádzaná, zo zimného spánku sa prebúdza medzinárodná WHIL. Výnimkou nebude ani športová hala v Šali, kde v 12. kole privíta Duslo tradičného súpera z Partizánskeho.

Ilustračný obrázok k článku Preview: Zlepší si Šaľa domácu bilanciu proti Partizánskemu?
Zdroj: M-Foto Šaľa

Hádzanárky Partizánskeho mali v jesennej časti výborný nástup, keď v prvých štyroch stretnutiach bodovali naplno. Následne však prišiel zlom a z ďalších šiestich zápasov sa tím radoval len dva krát, na pôde slabšieho Senca pritom zvíťazil o jediný gól. Tím sa aktuálne nachádza na siedmej priečke, len dva body za naším kolektívom. Minulú sezónu Partizánske ukončilo na ôsmej priečke, vzápätí však v play-off prekročili svoj tieň a po tom, čo potrápili náš tím v semifinále, získali bronzové medaily. História klubu si pamätá aj úspech najvyšší, tím sa stal majstrom Slovenska v sezóne 1993/1994. Náš najbližší súper sa tradične spolieha na mimoriadne strelecké kvality Klaudii Michnovej, ktorá je momentálne najlepšou strelkyňou WHIL, keď v doterajšom priebehu zaznamenala skvelých 73 gólov. V aktuálnej sezóne sa však Danlog opiera aj o kvalitnú koncovku Kertészovej (57 gólov).

Šalianske hádzanárky sú na domácej pôde tradične favoritom. Tím Tomáša Kuťku je totiž na vlastnej palubovke neporaziteľný a tento fakt by podľa papierových predpokladov nemal zmeniť ani sobotňajší súboj. Poriadny prídel si odniesla napríklad aj tretia Slávia Praha, preto zo strany Partizánskeho panuje určite zdravý rešpekt. Keďže naše hádzanárky o sedem dní neskôr čaká v Moste ťažká úloha, bude dôležité dobre sa naladiť.
Chemičky dlhodobo ťažia z kolektívneho poňatia hry, v družstve je hneď niekoľko individualít, ktoré dokážu rozhodovať vyrovnané duely. Najproduktívnejšie je trio Bérešová (62 gólov), Szarková (60) a Súkenníková (52). Šalianky sa navyše môžu spoľahnúť aj na výrazné opory medzi tromi žrďami – reprezentačnú gólmanku Túrociovú a Adrianu Grandtnerovú.

Obaja súperi sa pred pár dňami zúčastnili finálového turnaja o Slovenský pohár. Úspešnejšie si počínali hádzanárky Partizánskeho, ktoré to dotiahli až do finále, kde však rovnako ako Duslo v semifinále stroskotali na Iuvente Michalovce.

Bilancia vzájomných zápasov hovorí v prospech nášho tímu, no rozhodne to nie je jednoznačná záležitosť! Oba tímy majú v živej pamäti dramatické semifinále, keď v Šali najskôr domáci kolektív zvíťazil 22:21, následne však podľahol 20:21. Na palubovke Partizánskeho zvíťazila Šaľa v prvom zápase po predĺžení a postup spečatila výhrou v extrémne defenzívnom zápase s konečným skóre 13:20.
A hoci Šaľa v základnej časti zvíťazila na pôde Partizánskeho 24:19, doma úspešná nebola a podľahla opäť rozdielom najtesnejším – 23:24. Fakt, že Duslo v poslednej sezóne z troch domácich zápasov s týmto súperom dvakrát tesne prehral a raz zvíťazil len o gól, je určite dostatočným strašiakom a varovaním, že súpera nemožno podceniť.

Hoci je Šaľa favoritom, Partizánske to na našej pôde vie, preto sa v sobotu o 18:00 očakáva dramatická zápletka, ktorá určite ponúkne špičkovú ženskú hádzanú. Príďte sa pozrieť aj vy.

Náš tip: Šaľa zvíťazí o menej ako 5 gólov

Program 12. kola:

Slavia – Michalovce
Zlín – Písek
Nitra – Veselí n.M.
Poruba – Most
Šaľa – Partizánske
J.Hradec – Olomouc

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM