Martin Bohunický Hádzaná

Preview: Vrátia sa hádzanárky na víťaznú vlnu?

V 10. kole WHIL chemičky privítajú na domácej palubovke súpera z Moravy, DHK Zora Olomouc, ktorému sa v poslednom období nedarí podľa predstáv.

Ilustračný obrázok k článku Preview: Vrátia sa hádzanárky na víťaznú vlnu?
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Majster ČR z roku 2008 sa už druhú sezónu výsledkovo trápi. Po minuloročnom konečnom 9. mieste to túto sezónu nevyzerá o nič lepšie, Olomouc je aktuálne s jediným víťazstvom na 11. priečke. Horšiu bilanciu majú už len Nitra a Písek. Hoci sa vzhľadom na uvedené skutočnosti môže zdať, že by malo ísť v prípade aktuálneho zápasu o jednoznačnú záležitosť, opak môže byť pravdou. Až na dve výnimky Olomouc každého súpera potrápil, veľké problémy mala napríklad aj Poruba.

Šalianske hádzanárky sú ale predsa len favoritom. Tím Tomáša Kuťku stratil vo Veselí päťzápasovú sériu neporaziteľnosti, preto sa budú chcieť hráčky v domácom prostredí opäť naladiť na víťaznú vlnu. Špeciálnou motiváciou môže byť fakt, že najväčší rival z Michaloviec v predohrávke 10. kola v Porube prehral o jediný gól. Tým pádom majú naše hráčky príležitosť v tabuľke Michalovčanky preskočiť.

Bilancia vzájomných zápasov hovorí v prospech nášho tímu. V posledných šiestich vzájomných zápasoch sa 4-krát radovala Šaľa a 2-krát si odniesol plný bodový zisk Olomouc. Navyše, až na jedinú výnimku sa vždy radoval domáci tím. Vzájomné zápasy v minulosti prinášali vždy veľmi atraktívnu hádzanú s dramatickým vyvrcholením. Olomouc išiel v poslednej dobe výkonnostne dole a v poslednej sezóne obe konfrontácie prehral. Posledný zápas v Mestskej športovej hale v Šali skončil výsledkom 32:22.

Je otázne, či sa Olomoucu podarí prekvapiť alebo sa duel bude podľa očakávaní vyvíjať v náš prospech. Lopta je guľaťá, každý zápas je iný, no predsa by sa mala prejaviť vyššia kvalita na našej strane podporená dobrým supportom z tribúny. Aj keď také jednoznačné, ako proti Nitre či Písku, to zrejme nebude… Stretnutie začína tradične v sobotu o 18:00.

Náš tip: Šaľa zvíťazí o 5–10 gólov

Program 10. kola:

Nitra – Zlín 27 : 35
Poruba – Michalovce 28 : 27
Slavia – Veselí n.M.
ŠKP Piccard Senec – Partizánske
Šaľa – Olomouc
J.Hradec – Písek

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM