Peter Štrbo Hádzaná

Preview: V sobotu o „povinné“ víťazstvo

Duslo Šaľa hostí v 17.kole družstvo z chvosta tabuľky Piccard Senec. O favoritovi stretnutia tak nie je pochýb. Vrátia sa chemičky na víťaznú vlnu?

Šaľa cez víkend možno trochu prekvapujúco prehrala v Písku a prišla o priebežné prvé miesto v súťaži. Vzhľadom na okolnosti však strata bodov nebola možno až tak prekvapivá. Odhliadnuc od sily českého celku v domácom prostredí, o ktorej sa už v tejto sezóne presvedčilo niekoľko kvalitných družstiev, Šalianky sa museli vyrovnať so stratou najlepšej strelkyne z posledných zápasov Ivany Bahýlovej a to za veľmi dramatických okolností. Deň po bezproblémovej domácej výhre nad UDHK Nitra-Sereď sa Ivane Bahýlovej na ceste do Prahy zastavilo srdce! Privolanej záchrannej službe sa našťastie podarilo mladú hádzanárku oživiť, následne ju previezli do nemocnice a uviedli do umelého spánku. V týchto dňoch už je mimo ohrozenia života, no na vrcholovú hádzanú môže ešte len 22-ročná hráčka zabudnúť. Táto správa na začiatku minulého týždňa šokovala celý klub a neskôr aj širokú hádzanársku verejnosť. Aj v tých najväčších družstvách by sa za podobných okolností „naštrbila“ psychická pohoda. V podobných chvíľach ide jednoducho šport bokom. Naše dievčatá sa však v súboji s Pískom zomkli, nevzdávali sa a o body bojovali až do samého záveru stretnutia. Napokon si ale pripísali štvrtú prehru v sezóne. Chemičky si však budú môcť napraviť chuť už v najbližšom stretnutí.

Piccard Senec nepatrí medzi obávaných súperov, do sezóny 2011/2012 vstúpil ako nováčik, keď sa zlúčil s niekoľkonásobným slovenským majstrom ŠKP Bratislava. V prebiehajúcom ročníku zaznamenali zverenky Štefana Kelemena 2 víťazstvá, 1 remízu a až 11 porážok pri skóre 313:466, čo ich zaraďuje na chvost tabuľky spolu s UDHK Nitra-Sereď a J.Hradcom. Hoci sa výkony nášho najbližšieho súpera od úvodu sezóny o niečo zlepšili, stále to ani zďaleka nestačí na najlepšie celky WHIL. V poslednom stretnutí Piccard prehral na domácej pôde s Iuventou Michalovce vysoko 19:36. V prvom vzájomnom zápase nemalo Duslo v Senci výraznejšie problémy a zvíťazilo pohodlne 25:15. Najväčšou oporou Piccardu je jednoznačne Dominika Kodajová, ktorá zaťažuje kontá brankárok so železnou pravidelnosťou, na svojom streleckom účte má už 83 gólov. Senec sa môže spoľahnúť aj na Kristínu Kupkovičovú (52 gólov), ktorá je zároveň druhou najtrestanejšou hráčkou súťaže. Predpokladá sa, že v drese Šale dostane opäť o niečo väčší priestor rozohrávajúca sa Simona Szarková (posledný zápas – 4 góly). Ak spoľahlivo zachytajú obe naše brankárky a tradičné opory nebudú mať problém s premieňaním šancí, nemali by sme mať s týmto súperom výraznejšie ťažkosti. Dosiahne Duslo Šaľa očakávane víťazstvo? Hrá sa v tradičnom čase, teda v sobotu o 18:00.

**Posledné 3 zápasy: ** 14.kolo: Senec – Zlín 24:24 (Kodajová a Kupkovičová po 7) 15.kolo: Poruba – Senec 31:26 (Kodajová 9, Neštická 6) 16.kolo: Senec – Michalovce 19:36 (Kodajová 7)

Program 17.kola:

Most – J.Hradec Michalovce – Partizánske Olomouc – Písek Poruba – Zlín Slavia – Veselí

[center]TABUĽKA PO 16.KOLE[/center]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM