Peter Štrbo Hádzaná Hádzaná

Preview: Šalianske hádzanárky s jasným cieľom

Zverenkyne trénera Tomáša Kuťku čaká v 8.kole WHIL súper spoza rieky Morava, TJ Sokol Písek. Papierový favorit je jasný.

Ilustračný obrázok k článku Preview: Šalianske hádzanárky s jasným cieľom
Zdroj: M-Foto Šaľa

Naše hádzanárky sa v posledných týždňoch prezentujú výbornou hádzanou a zápas proti outsiderovi na domácej palubovke by to mal len potvrdiť. Písek je spolu s Nitrou jediným tímom, ktorý ešte nebodoval a keďže Nitra si zo Šale viezla „štyridsiatku“, podobný priebeh sa očakáva aj v tomto prípade. Zatiaľ čo Šaľa atakuje v tabuľke WHIL už tradične tie najvyššie priečky, Písek je beznádejne posledný a ak sa chce v súťaži udržať, bude mať čo robiť. V tabuľke delí dnešných súperov 10 bodov, navyše, Šaľa má zápas k dobru.

Západočešky doplácajú tento rok na odchod viacerých opôr. Hráčky Písku pritom v minulej sezóne skončili piate, len 4 body za našim družstvom. Vzájomné zápasy len potvrdzujú, že Sokol v minulosti nebol žiadnym fackovacím panákom. V minulej sezóne zdolal doma Písek Šaľu 32:27 a takmer ukoristil body aj vonku, v Mestskej športovej hale v Šali skončil zápas výsledkom 32:30 v prospech domáceho tímu. Z posledných 5 vzájomných zapasov zvíťazila Šaľa 3-krát, raz sa radoval Písek a raz skončil duel remízou.

Ťahúňom súpera je predovšetkým nová tvár v tíme Sokola, Petra Bubeníková. Uvidíme, či dokáže táto hráčka potiahnuť celý kolektív v ceste za prekvapením. Perspektívne družstvo Dusla by však pri aktuálnej fazóne a personálnych problémoch súpera nemalo dopustiť drámu a očakáva sa, že Szarková a spol. dotiahnu súboj do úspešného konca.

Duel sa uskutoční netradične v stredu, no v tradičnom čase o 18:00.

Náš tip: Šaľa zvíťazí o viac ako 15 gólov

Program 8. kola:

Slavia – Zlín
Poruba – Veselí n.M.
Most – Michalovce
Šaľa – Písek
J.Hradec – Nitra
ŠKP Piccard Senec – Olomouc

Autor: Martin Bohunický

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM