Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Šaľa v sobotu jasným favoritom

Hádzanárky Dusla si cez víkend zmerajú sily s posledným celkom WHIL UDHK Nitra-Sereď. V sobotu bude Šaľa na domácej palubovke jednoznačným favoritom a odborníci i fanúšikovia očakávajú iba víťazstvo.

Šaľa výborne zahájila odvetnú časť hádzanárskej WHIL, keď si pred týždňom bez problémov poradila s Jindřichovým Hradcom 32:20. Chemičky sa síce v prvom polčase nevedeli dostať do tempa a polčas sa skončil nerozhodne 11:11, v druhom však potvrdili svoje kvality a doslova zmietli domáci tím z palubovky a vyhrali ho 21:9. Na dobré výkony z finálového turnaja o Slovenský pohár nadviazala Bahýlová, ktorá zaznamenala 6 presných zásahov, výborný zápas má za sebou aj krídelníčka Pileková (6 gólov). Darilo sa aj Bérešovej s Vidiečanovou, ktoré strelili po päť gólov.

V sobotu už čaká zverenky Michala Lukačína regionálne derby, keď na domácej palubovke privítajú UDHK Nitra-Sereď. Nováčikovi súťaže sa v tejto sezóne absolútne nedarí a momentálne figuruje na poslednej priečke so ziskom jediného bodu za remízu 33:33, ktorý získali práve v súboji s našim posledným súperom J.Hradcom. UDHK inkasuje v jednom stretnutí priemerne až 36 gólov, nastrieľa len 22 a s takou bilanciou sa body „dolujú“ len veľmi ťažko. Naproti tomu je Šaľa tímom s najlepšou defenzívou v súťaži, nie je tak pochýb o tom, kto je v tomto stretnutí favoritom. Na jeseň si Duslo poradilo s Nitrou na jej pôde bez problémov 33:18. V tomto stretnutí koncertovali deväťgólová Bérešová a Veselková so siedmimi presnými zásahmi. V drese domácich bola najúspešnejšia Lenčéšová (5 gólov). Spoločné družstvo Nitry a Serede ťahá gólmi najmä Jasmínka Vargová (55 gólov) a najčastejšie sa k nej pripájajú Sýkorová (27) a Tulipánová (26). Zverenky kouča Slavomíra Vargu podľahli v uplynulom kole na domácej palubovke Michalovciam 43:22 a podobne jednoznačný priebeh sa očakáva aj v sobotnom stretnutí proti Šaliankam. Duel v Mestskej športovej hale Šaľa si môžete pozrieť v sobotu (4.1.) v tradičnom čase o 18:00.

Posledné 3 zápasy súpera: 10.kolo: Piccard Senec – UDHK Nitra-Sereď 29:23 (Tulipánová 5, Kisová 4) 12.kolo: Zlín – UDHK Nitra-Sereď 38:19 (Tulipánová, Vargová a Fujasová po 4) 14.kolo: UDHK – Michalovce 22:43 (Šimáková a Sýkorová po 6)

Program 15.kola:

Most – Slavia Olomouc – J.Hradec Michalovce – Písek Poruba – Senec Zlín – Partizánske

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.111232_V-regionalnom-derby-hladke-vitazstvo-Sale]V regionálnom derby hladké víťazstvo Šale[/link] [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.123111_Che­micky-rozhodli-v-druhom-polcase]Chemičky rozhodli v druhom polčase[/link]

[center]TABUĽKA WHIL[/center]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM