Martin Bohunický Hádzaná

Preview: Šaľa má pred sebou povinnú jazdu, privíta Jindřichův Hradec

V 18.kole WHIL privíta Šaľa na domácej palubovke J.Hradec a proti nevýraznému súperovi by si mala postrážiť domácu neporaziteľnosť.

Ilustračný obrázok k článku Preview: Šaľa má pred sebou povinnú jazdu, privíta Jindřichův Hradec
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Zverenkyne Karla Petrželu, ktorý v priebehu sezóny nahradil dlhoročného trénera Reného Kumpána, sú tradične ligovým outsiderom a prebiehajúca sezóna nie je v tomto smere žiadnou výnimkou. V posledných dvoch ročníkoch WHIL získali hráčky z mesta na rieke Nežárka dohromady slabých 9 bodov a striedavo skončili na posledných 2 priečkach tabuľky. Šesť bodov v priebehu tohoto ročníka teda možno s nadhľadom označiť za úspech, všetky tri víťazstvá však prišli s tabuľkovými susedmi a všetky tieto zápasy rozhodol jediný gól.

O góly by sa mala postarať Lucie Zbožínková, ktorá je so 66 gólmi najlepšou streľkyňou nášho sobotňajšieho súpera. S 51, resp.s 50 gólmi jej sekundujú Kateřina Krupicová, Zuzana Kohoutová a Barbora Eliášová. Prvá menovaná nazbierala až 30 gólov zo sedemmetrových hodov, čo ju spolu s najlepšou streľkyňou WHIL, Klaudiou Michnovou, radí v tejto štatistike na prvé miesto v celej lige! Hádzanárky J.Hradca kralujú aj ďalšej štatistike, Jana Markesová je s 28 trestnými minútami a 2 červenými kartami najtrestanejšou hráčkou celej súťaže.

Pri štatistikách ešte zostaneme, J.Hradec v tejto sezóne vystriedal v bráne už 4 brankárky, ani jedna však nedokázala prekročiť 32% úspešnosť zákrokou, čo je veľmi slabé číslo. Naopak, my sa v bráne môžeme spoľahnúť na tradičné opory Grandtnerovú a Túrociovú.

Šaľa po nevydarenom zápase v Senci opäť našla svoju fazónu v neuveriteľnom zápase s Porubou, následne nestačili naše hráčky na horúcej palubovke v Prahe domácej Slávii V 18.kole sa očakáva návrat Šale na víťaznú vlnu, na ktorú by ju mali dostať kolektívny duch a tradičné strelkyne Simona Szarková(90 gó­lov), Lucia Bérešová(79 gó­lov/37 gólov z protiútokov – 1.miesto v celej lige) a** Lucia Súkenníková**(73 gó­lov).

Našou dvojičkou v play-off už síce bude s najväčšou pravdepodobnosťou Partizánske, ak chcú však mať zverenkyne Tomáša Kuťku výhodu domácej palubovky, musia bodovať čo najčastejšie. Víťazstvo s J.Hradcom by teda malo byť úplnou samozrejmosťou a ak sa nezopakuje zlyhanie zo Senca, súper z chvosta tabuľky by našim hráčkam nemal pripraviť väčšie starosti. Zo Šale sa body nenosia a zajtrajšok by nemal byť výnimkou.

Náš tip: Šaľa zvíťazí o 10 gólov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM