Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Pripravíme Veselí o prvé domáce body?

Cez víkend na seba narazia dva elitné celky medzinárodnej WHIL. V šlágri kola sa Duslo Šaľa posnaží „obrať“ Veselí o prvé domáce body. Český majster však momentálne hrá vo veľkej pohode.

Hádzanárky Dusla odohrajú v sobotu už tretí zápas v priebehu siedmich dní. V uplynulom kole si chemičky na vlastnej palubovke poradili s Mostom a udržali si vedúcu priečku v interlige. Vynikajúci výkon podala brankára Túrociová, ktorá zneškodnila množstvo nebezpečných príležitostí českého súpera. V strede týždňa čakal na Šalianky ďalší dôležitý súboj, vo štvrťfinále Slovenského pohára sa naše hádzanárky stretli s UDHK Nitra-Sereď a po víťazstve 46:27 postúpili hladko do pohárového semifinále. Náročný program nášho družstva vyvrcholí v sobotu. Duslo si to namieri k našim západným susedom, kde si zmeria sily s obhajcom majstrovského titulu z Veselí.

Náš najbližší súper hrá od začiatku sezóny vo veľkej pohode. „Panenky“ strácajú na vedúcu Šaľu len dva body a to odohrali o dva zápasy menej. Družstvo koučuje Peter Sabadka, ktorý je zároveň aj trénerom ženskej reprezentácie Slovenska. Pri našej reprezentácii mu asistuje jeho zverenkyňa, brankárka moravského celku Lenka Černá, žijúca legenda česko-slovenskej hádzanej, ktorá sa aj vo veku 45 rokov radí medzi veľké opory Veselí. Proti sebe sa postavia dva najlepšie brániace celky súťaže, ktoré sa snažia hrať rýchlu a modernú hádzanú, šláger kola by tak mal spĺňať najvyššie kritériá kvality. Veselí v aktuálnom ročníku našlo premožiteľa iba v jednom prípade, v 10.kole nestačilo na Zlín a z jeho palubovky odchádzalo s prehrou 27:21. Zaváhanie však český majster odčinil už v nasledujúcom kole, pred týždňom zdolal Iuventu Michalovce na jej vlastnej palubovke až prekvapivo hladko 33:23. Šalianky nečaká na palubovke Veselí nič jednoduché, moravský celok zdolal v domácom prostredí všetkých súperov a iba v jednom prípade nepokoril hranicu 30-tich gólov strelených v jednom zápase (Partizánske 25:21). V ofenzíve sa elitný český celok bude spoliehať najmä na štvoricu Súkenníková (42), Chmelařová (38), Tomečková (36) a Rajnohová (31). Ak chcú naše dievčatá na pôde Veselí uspieť, musia podať bezchybný výkon, nakoľko súper dokáže potrestať každé jedno zaváhanie.

Udrží si Šaľa dvojbodový náskok na prvom mieste aj po 13. kole? Odpovede prinesie už sobotňajší zápas. Isté je, že nás nečaká nič jednoduché a len poctivý kolektívny výkon nám prinesie úspech.

Bilancia Veselí „doma“: 5 zápasov, 5 výhier, skóre 148:110, 10 bodov

Posledné tri zápasy: 9.kolo: Veselí – Partizánske 25:21 (Fleková 7, Rajnohová 4) 10.kolo: Zlín – Veselí 27:21 (Súkenníková, Nevařilová a Rajnohová po 4) 12.kolo: Michalovce – Veselí 23:33 (Tomečková 8, Súkenníková 6)

Program 13.kola:

Písek – Zlín Most – Olomouc J.Hradec – Michalovce Nitra-Sereď – Poruba Senec – Partizánske

Foto: Milan Pospiš/M-FOTO

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM