Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Potvrdiť body z Partizánskeho

Hádzanárky Dusla čaká v 19.kole ďalšia náročná domáca previerka. Chemičky v sobotu hostia český HC Zlín, ktorý si v ostatnom kole poradil s Michalovcami až nečakane hladko 33:26.

Šalianky majú za sebou extrémne náročný interligový duel na pôde víťaza Slovenského pohára Partizánskeho. Duslo hnané skvelým šalianskym fanklubom, ktorý neváhal vycestovať za svojimi dievčatami aj na palubovku súpera, v druhom polčase otočilo nepriaznivo vyvíjajúci sa zápas vo svoj prospech a napokon „zápas pravdy“, ako stretnutie nazval Michal Lukačin v rozhovore pre oficiálny web SZH, vyhralo 24:19. Zranenú strednú spojku Veselkovú kvalitne zastúpila Michaela Porubská, ktorá zaznamenala 7 gólov a činili sa aj naše krídla Vidiečanová s Pilekovou, ktoré strelili zhodne po 5 gólov. Šaľa sa aj napriek výpadku dvoch kľúčových hráčok zo zostavy (Bahýlová, Veselková) dokázala zomknúť a bojovala až do posledných sekúnd zápasu. Podobne kvalitný a bojovný výkon budú musieť chemičky zopakovať aj v najbližšom kole, ak chcú v sobotu uspieť proti hádzanárkam Zlínu.

HC Zlín sa dlhodobo radí medzi najkvalitnejšie celky medzinárodnej WHIL. Momentálne nášmu najbližšiemu súperovi patrí 6.priečka so ziskom 19 bodov za deväť výhier a jednu remízu pri skóre 488:451. Po zimnej prestávke však český tím nepodáva vyrovnané výkony. V poslednom kole síce zverenky Alexa Kořínka zdolali doma aktuálneho slovenského majstra Iuventu Michalovce 33:26, v odvetnej časti sa však tešili z výhry už len v jednom prípade a to opäť doma v dueli s Partizánskym, ktoré zdolali 31:26. Na palubovkách súperov Zlín nezvíťazil z troch možností ani v jednom prípade, najbližšie bol k bodom v Senci, kde „len“ remizoval 24:24, prehral na pôde Slavie Praha (25:28) i Poruby (24:35). Všeobecne Zlín podáva na domácej „pôde“ diametrálne odlišne výkony od zápasov u súperov. „Vonku“ hádzanárky Zlína prehrali z deviatich zápasov až päť a majú pasívne skóre 237:256.

V prvom vzájomnom zápase sezóny bola úspešnejšia Šaľa, ktorá dokázala zdolať Zlín na jeho palubovke 28:25, čo sa v ročníku 2011/2012 podarilo iba Duslu a Slavii Praha. Jednoznačne najväčšie nebezpečenstvo pre naše brankárky bude predstavovať Pavla Poznarová, ktorej patrí v rebríčku najlepších kanonierok s počtom gólov 135, druhá priečka (priemer 7,5 gólu na zápas!). Strelecky sa darí aj Budayovej (59) a Růčkovej (57 g). Ako sme už vyššie spomínali, Šali pravdepodobne do konca sezóny vypadla zo zostavy najlepšia strelkyňa Eva Veselková, ktorá si v poslednom domácom stretnutí nešťastne natrhla achilovku a pridala sa tak k Bahýlovej (pre problémy so srdcom končí s aktívnou činnosťou). Do výbornej formy sa v posledných stretnutiach dostali krídelníčky Vidiečanová a Pileková, tradične spoľahlivé výkony podávajú Bérešová, Trochtová či Czanik, začína sa k nim pridávať Szarková a v dobrom svetle sa ukazuje aj Porubská. Zdolajú chemičky v sobotu HC Zlín aj po druhýkrát v sezóne? Domáci zápas sa hrá v tradičnom čase – sobota o 18:00.

Zlín „vonku“: 6. miesto – 9 zápasov, 3 výhry, 1 remíza, 5 prehier, 237:256, 7 bodov

Šaľa „doma“: 2.miesto – 9 zápasov, 8 výhier, 1 prehra, 270:205, 16 bodov

Forma HC Zlín: 15.kolo: Zlín – Partizánske 31:26 (Poznarová 8, Růčková 6, Budayová 5) 16.kolo: Slavia – Zlín 28:25 (Poznarová 8, Marčíková 4) 17.kolo: Poruba – Zlín 35:24 (Poznarová 10/3) 18.kolo: Zlín – Michalovce 31:26 (Poznarová 10, Růčková a Budayová po 7)

Program 19.kola:

Most – Písek 28:35 Veselí – Nitra-Sereď Olomouc – Partizánske Michalovce – Poruba J.Hradec – Slavia

[center]TABUĽKA PO 18.KOLE:[/center]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM