Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Hádzanárky privítajú omladenú pražskú Slaviu

Slavia Praha v minulom ročníku vyhrala základnú časť WHIL. Pred sezónou sa však jej káder výrazne obmenil a v súčasnosti prechádza prestavbou a kladie dôraz na zabudovanie mladých hráčok. Ambície nášho najbližšieho súpera sa tak oproti predchádzajúci

Hádzanárky Dusla sa v poslednom kole predstavili na palubovke Iuventy Michalovce, tento duel však nezvládli podľa predstáv, inkasovali až príliš veľa gólov a prehrali 27:32. Tréner Michal Lukačín po stretnutí priznal, že domáci celok vyhral zaslúžene a Šaľa nepredviedla výkon, ktorým by mohla u obhajcu titulu uspieť. Šaľa podľa Lukačína zlyhala najmä v defenzíve a práve tá ju zdobí od začiatku sezóny. V druhom polčase už boli „chemičky“ Iuvente vyrovnaným súperom, jej náskok však už zmazať nedokázali. Naše dievčatá však už neraz dokázali, že sa po neúspešnom zápase rýchlo dokážu otriasť. „Dnes sme predviedli asi 40 % z toho, čo dokážeme,“ povedal Lukačín po dueli s Iuventou. Výkon Šale tak môže byť v porovnaní s posledným stretnutím už len lepší. Šancu vrátiť sa opäť na víťaznú vlnu budú mať Šalianky už v sobotu, keď v domácom prostredí, kde sa vďaka skvelej atmosfére vždy dokážu mimoriadne „vyhecovať“, privítajú Slaviu Praha.

Celok z hlavného mesta Českej republiky sa stal v sezóne 2010/2011 víťazom základnej časti WHIL a v českom finále trochu prekvapujúco podľahol majstrovi z Veselí. Po relatívne úspešnej sezóne však v kádri Slavie nastal veľký pohyb, družstvo opustili viaceré kľúčové hráčky. Spomenieme reprezentantku Petru Vítkovú, ktorá odišla do Poruby, Keclíkovú (Francúzsko) a talentovanú Weisenbilderovú, ktorej kroky viedli do Mostu. Slavia sa vybrala na cestu prebudovania a predovšetkým omladenia svojho kádra, od začiatku sezóny dostávajú príležitosť predovšetkým odchovankyne klubu. Tohtosezónne ambície klubu tak zodpovedajú zloženiu aktuálneho kádra a manažment počíta s „prechodným“ ročníkom a s tým, že na najlepšie celky zrejme jednoducho nebudú stačiť. Pražanky vedie v aktuálnej sezóne Antonín Střelec a momentálne im patrí deviata priečka, keď zvíťazili len v troch prípadoch a v piatich odchádzali z palubovky ako porazené pri skóre 194:177. U svojich súperiek odohrali už päť stretnutí, z víťazstva sa však tešili len v Zlíne (30:27). Je nutné ale podotknúť, že doposiaľ hrali u elitných celkov WHIL (Partizánske, Michalovce, Poruba, Veselí, Zlín). V poslednom stretnutí sa tešili z hladkého víťazstva nad nováčikom UDHK Nitra-Sereď 39:25. Tréner nášho najbližšieho súpera však bol aj napriek tomu nespokojný a vyčítal svojim hráčkam nedôraznú hru a neschopnosť udržať vysokú úroveň hry počas celého zápasu. Pred stretnutím so Šaľou sa pre domáci web vyjadril, že sa rozhodne pokúsia zo sobotného stretnutia vydolovať nejaké body. Náš súper sa bude spoliehať najmä na skvelú formu kanonierky Kláry Černej, ktorá nastrieľala už 56 gólov, zdatne ju však podporujú aj Jonášová (28 g), Romanczinová (27) či Jačková (26). Šaľu v posledných stretnutiach veľmi podržala brankára Grandtnerová a v poli sa darilo najmä Veselkovej, Bérešovej, Bahýlovej či kapitánke Czanik. Duslo však tradične ťaží z kolektívneho poňatia hry a zdobí ho precízna defenzívna práca. Ak „chemičky“ zahrajú v rámci svojich možností, mohli by sme sa v sobotu tešiť z víťazstva. Začína sa tradične o 18:00.

Posledné tri zápasy súpera:

6.kolo: Slavia – Jindr.Hradec 26:24 (Romanczinová 8, Pekařová 5, Raková 4) 7.kolo: Michalovce – Slavia 38:27 (Černá 7, Jačková 6, Raková 3) 8.kolo: Slavia – Nitra-Sereď 39:25 (Černá 9, Jonášová a Jačková po 6, Raková 4)

Program 9.kola:

Veselí – Partizánske 25:21 (predohrávka) Most – Zlín Olomouc – Michalovce Jindr.Hradec – Senec Nitra-Sereď – Písek

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM