Zlatica Gregorová Samospráva

Prestavba šalianskeho úradu: Ako vyzerajú rekonštrukčné práce? FOTO

Dlhoočakávaná oprava budovy radnice v Šali je skutočnosťou. Po mesiacoch čakaní sa všetko predsa len rozbehlo.

Ilustračný obrázok k článku Prestavba šalianskeho úradu: Ako vyzerajú rekonštrukčné práce? FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Napriek tomu, že pôvodne sa malo začať rekonštruovať už v apríli 2017, stalo sa tak až pred koncom vlaňajšieho roku. Netrpezlivosť zvyšovalo rozhodnutie o pridelení Nenávratného finančného príspevku Mestu Šaľa. Zmluva bola už dlhšie podpísaná, avšak finančné prostriedky nedorazili na účet. Ľady sa však nakoniec pohli a naši úradníci sa mohli pustiť do sťahovania.

Presunuté oddelenia

Počas novembra 2017 už každý balil svoju agendu a mieril na nové, dočasné pracovisko. Jednotlivé oddelenia MsÚ Šaľa sú teraz rozmiestnené po meste. Časť je umiestnená v blízkej budove ZŠ s MŠ s vyučovacím jazykom maďarským, kde nájdete pokladňu aj Evidenciu obyvateľstva, matriku a overovanie podpisov. Stavebný úrad, sociálny referát či útvar hlavného kontrolóra sú umiestnené v útrobách šalianskeho domu kultúry. Spoločný školský úrad momentálne sídli na Krátkej ulici a kancelárie primátora mesta aj prednostky s ďalšími oddeleniami úradu sa nachádzajú v Mestskej ekologickej teplárni – MeT. Kto má ambíciu zosobášiť sa, môže tak urobiť v priestoroch Okresného úradu v Šali.

Na kompletnú opravu a zateplenie mestského úradu pôjdu takmer dva milióny eur. Z toho 1,5 mil.€ predstavuje NFP a samotné mesto zainvestuje do svojich priestorov sumou 300 000€. V budove budú okrem iného zateplené vonkajšie steny i strecha. Novinkou bude vybudovaný výťah. Šalianska radnica tak dostane moderný vzhľad s ekologickými výsadami a ekonomickejšími prevádzkovými nákladmi.

FOTO: Prestavba šalianskeho úradu: Ako vyzerajú rekonštrukčné práce?
23
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM